1080ti/2080/2080ti/Titan RTX 玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#4

1001 回覆
9 Like 11 Dislike
忍唔住就買,忍到就等下代

仲要係30fps

不過其他版本最少要等一年
2133x1200係 4K 30.86%

最高的2880x1620 都只係4K 的56.25%

唯有打住ps4止住咳先
膠巴諗住逐集逐集買定等佢出完全版先
唔知PC完全版要等幾耐
一個唔好彩就莎木咁
爬完文俾你地搞到心動動想換4k...
但用緊2070s
你地覺得2k定4k好
雜食型玩家
射擊game都會玩下,,
但都成日睇netflix
如果唔係成日玩3A大作應該OK既
5k gaming 買2080 super 夠唔夠
加多幾千買ti值唔值得? 提升大唔大?
3A大作 我諗我會係ps4到玩,,
不過有D 槍game想用返mouse玩...
battlefield ,resident evil, rainbow 6個類
resident evil要求都幾高
會玩R6就2k144好過
唔夠 最好2080ti sli
1440p 144hz喇
我宜家間唔中陪frd玩R6冇144hz都幾唔爽
btw R6又幾好玩 係我少有覺得好玩嘅fps game
2k mon 最好係咪fi27qp ?
asus 的話有冇D同f127qp 差唔多lv?
唔夠

Ti係基本

巴打會用邊隻5k mon?

Native 4K 係幾靚
不過隻game 半透明的表達方式係起晒粒粒
咁多位巴打
請問而家出 2080super 會唔會太遲
同埋如果真喺出,邊隻 model 最好?
利申:新手,用緊 gtx1070 only,Moon 用緊 2k 144hz,玩開 3A 大作
遲呀

忍到就等下代啦
呢幾排扒文,Rtx30 series 似乎都要出年,但喺呢排啲大作都好多,9月更加有 Cyberpunk 2077
喺早買早享受,遲買又唔會平幾舊嘅情況下,真喺難忍手
早排換咗 moon,搞到 玩 starwars, borderlands 呢啲要 set 到好低 graphic setting 先僅僅有60fps
遲買平幾千
因為rtx30series可能中階卡就做到2080super 性能
買完唔後悔就得

我一年都換幾次gpu
我有條nvidia 3 slot nvlink多咗

全新未開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞