1080ti/2080/2080ti/Titan RTX 玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#4

1001 回覆
9 Like 11 Dislike
i7 3970x
仲有貨
有錢就有
窮牙
想買部GAMING LAPTOP 請問有咩推薦
有冇D輕D,唔太巨形,要帶出國用
唔該各位大神
輕的話一係機能弱,一係好熱,一係好嘈

留意下zephyrus

算係比較輕便得嚟散熱同性能都較好

大部少少可以考慮買Asus scar 或者MSI GE65/GE75

最好去腦場摸下實物

順帶講多句,買laptop 唔可以睇spec,一定要睇review 睇埋thermal solution,同埋佢cpu 行到幾快

你去返Amazon laptop post 問會多d人答你
唔該曬巴打
Wolfenstein 2 the new colossus呢隻game咩料
我張2080ti超完memory clock上8000冇一隻game有問題,係得呢隻game會lag
一set返落7000又冇事
咁搵到解決方法就算啦
心諗冇理由個芒壞架
佢lag得好撚搞笑
會搞到個芒既背光都係咁閃
新卡係咪就出?
2070s定等新卡好
我又無嘢喎

但我張Titan mem clock 7600咋
更新到1.08都係lag on9
試下上面巴打dial down overclock
default setting 都一樣
好慘
AMD Ryzen 9 3900X 12核24線程 Box (含散熱風扇) × 1
$3999

ASUS 華碩 X570 ROG CROSSHAIR VIII HERO (WI-FI) ATX 主機板 × 1
$3180

G.Skill Trident Z Neo DDR4 3600 64GB (4x16GB) (F4-3600C16Q-64GTZNC) × 1
$3320

ZOTAC GAMING GeForce RTX 2080 Ti AMP Extreme Core 11GB GDDR6 顯示卡 × 1
$8999

訂左,今個禮拜有貨,新年可以做毒撚了
4*16?
膠爸你4*8超到幾多
我7820x先係4x8 3600c17

我部3900x itx嚟 得2x8gb 3600 c17
等到就等新咭

等唔到就爽咗先
我4*16 3200c14
上唔到3266 c14 max左佢
即係唔關我事啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞