1080ti/2080/2080ti/Titan RTX 玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#4

1001 回覆
9 Like 11 Dislike
想砌機 但又話就出3080 部垃圾laptop要捱多半年
其實我無開g sync

我隻5k mon 邊有gsync

上唔到8000 啦

7700已經crash

明明係三星ram
咁你運氣真係好差, 我嗰張hof上到8300mhz, 你張卡 power limit係咪已經扯盡?
扯盡咗架喇
呢兩晚試下玩young blood ray tracing

尋晚張咭燒十分鐘都76度

但一玩ray tracing 就秒速上88度

過埋個weekend 唔排除下星期攞去上水
nv control panel power management mode 有冇較prefer maximum performance? texture filtering quality有冇較high performance?
尋日快裝快試未睇

今晚睇吓

我就咁拔咗80ti 就拮返佢嚟用

DDU都無

我平時打機個setting低分過你
想問有電腦mon 係8k?
up3218k
有display card推到8k?
titan rtx nvlink
都推唔郁
學2080 玩4k咁降少少特效
睇過d review

Titan rtx sli 推8k 都唔係隻隻有60fps

呢d唔似降少少特效解決到囉

唔好講唔食sli 個堆game 我估可能變咗slideshow
以我玩5k game 的經驗

Average 60 唔難

但min fps 插個吓可以令你好唔舒服

Resolution 愈高,min fps 插得愈低
你張圖都冇titan rtx
https://youtu.be/lBNdC7gScBw
多唔得幾多%啦

你睇我個張
2080ti爆vram差好多
跑8k起碼20gb vram
Vram 爆又點會有咁高fps呢
唔係喎
佢話2080TI 實際OK 係record變ppt
young blood ray tracing
2080 得20FPS
咩resolution 先?

照 Nvidia 話2080 開DLSS 應該玩到1440p 60fps
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞