中大性暴力受害者吳傲雪宣布結婚!!!

1394 回覆
2787 Like 153 Dislike
臭史多到google一search就有 咁都有勇士埋單
性侵唔係通常指強姦架咩(強迫人發生性行為) 性侵包埋非禮架咩
咁性騷擾呢
死開啲啦五毛
煩到block撚咗佢
好撚痛 好驚tim
恭喜咗先
直逼共產黨
學界個名都臭哂,仲未講佢音樂界果d
你個通常係邊度嘅通常

性侵犯泛指一切種類與性相關、且違反他人意願,對他人做出與性有關的行為。可包括強制性交(肛交或口交)、強迫親吻、色狼的性騷擾、非禮、性虐待等,露體、窺淫在司法判例上也可能被算是性侵犯。[1][2][3]
哦 恭喜哂
不過認真問句 佢結婚關我咩事?
我都唔明點解立場咁都要spin佢
性暴力件事唔覺佢有講大話
有聽佢新屋嶺集會講既野,係有講清楚自己喺新屋嶺冇受到好唔人道對待(可能因為陳虹秀喺度)
有講被拍胸同睇小便,亦有話喺葵涌警署發生,亦冇話自己被強姦
不過可能佢用「性暴力」呢d字眼令人誤會係強姦,但聽足全場就知唔係

到之後中大同段校長對話個次,可能冇講得好似上次集會咁詳細,所以就更加令人誤會同埋更大迴響
但我就覺得佢冇講大話,如果要作唔會作到咁細

雖然佢以前(甚至而家)可能係attention seeker可能周圍收兵 可能性格/品格唔好
但又唔代表佢今次講大話 Emilia都係手足啦 鍾唔鍾意佢地係另一回事
我都同情佢遭遇(被捕同被非禮)同欣賞佢講件事出黎
不過佢單case相對唔算太嚴重 所以都唔需要過份追捧或者關注佢啦
Cm
荃灣港安醫院男護士今年5月趁女病人服藥昏睡期間,兩度於深夜潛入對方房間大肆非禮,不但摸胸更舔對方胸部。女病人因服藥疲累無力反抗,翌日將事件告知職員報警。男護士今承認兩項非禮罪,辯方呈上妻子撰寫的求情信,揭露同任職護士的妻子因丈夫忙於工作和照顧女兒,有感被忽略,與男病人發生婚外情,被告得悉後崩潰痛哭,被診斷有輕度抑鬱症症狀。裁判官判刑指,雖認同被告過往背景良好,但其行為完全破壞病人和護士之間的關係,判他入獄8個月。

被告尹柏光(34歲)承認於今年5月13日在荃灣港安醫院某病房內,先後兩度猥褻侵犯女子X。

被告當晚六度進入X病房 一次長達23分鐘

案情指,X於5月12日入院治療,她當晚服食特敏福後昏睡,房內並無其他病人。翌日凌晨3點,X被弄醒,發現上衣和胸圍被拉至乳房上方,被告則用雙手摸她的胸部,歷時兩至三秒,惟她因疲倦而再度入睡。及後她再被弄醒,發現被告重施故技並舔她的胸部,過程維持三至四秒,X無力反抗並再度昏睡。

奶人胸部 算係非禮定性暴力?
恭喜
抗爭抗到出埋pool ,我無得出pool 唔抗爭了
食緊啦,直線認清事實係condom 完。
同埋好諷刺嘅係, 個集會早少少有播片有2個前線手足分享
其中一個講佢唔知幾時會比人拉同會坐幾年監
所以連拍拖結婚都唔敢諗
轉個頭佢就出黎講結婚, 攞景定贈慶咩
又要一開始叫人最尾一分鐘叫人開定手機燈, 原來就係講會結婚
聽完即走
24歲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞