SD高達 GGen CrossRays(11)鐵血納米裝甲最強 不服來辯

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
因為穆又擋炮
唔係好記得邊個派遣
佢個%好似係講你拎到總報酬既幾多%唔關成功率事
劇中講過自己唔擅長射擊架
所以條片特登還原
所以當初要佢部渣古上炮同街場要肥仔守龍冇分別
要爆機先有得派遣拎呢部機
鐵血入面狼王招式勁啲
巴力啲被動能力勁啲

高達錫蒙力維度爾......主角機
https://youtu.be/AcEY2EcQeZY

其實開發組如果整埋呢關就正

因為呢個擺明係玩嘢
話說仲未打鐵血線,每日少少時間玩
睇返第二季劇情不斷吹奏鐵華團
又話被稱為惡魔既高達骨架慢慢聚集係鐵華團,又吹鐵華團戰鬥既風姿有初代號角feel,又鐵華團會吹起咩革命既暴風

知道結局既我越睇越嬲
要冚家鏟你吹到咁大做乜撚
係咁挑逗人除晒衫褲你唔只同我講你黎M,屌你有J既仆街
劇場版突出既“對話能力”既重要性,因為人類總會面對無法戰勝既敵人

我覺得els既設定好好,行動簡單,完全無法正常溝通,
好模擬到同強調外星生物同人類既物理同文化差異
els設定上係食硬人類,同埋強調非人性化

有惡意既話,人類早就gg

人型同其他較有生命色彩既設計係俾唔到果種,好似無惡意,但又完全無法溝通既無力感

對方有眼,有感官,人類就可以嘗試溝通
els就係完全唔知佢做緊咩,所以先要剎那去溝通,亦係變革者既最大用途/進化

如果els有眼,可能太空做個超大型電視就解決左件事

如果els有惡意,就變左打怪獸片,亦突出唔到溝通既重要性
都係個年機人劇場版
FFN好睇過00好撚多啦
又係打非人生物
又係講互相理解
00劇場版放咁多時間起度打 交流得個一陣
完全比唔上來主操個變化
設定上els 係可以比OOq 完全消滅,係人類放水去溝通。
打GVG成日都會講’我真係唔擅長射擊’
唔擅長射擊
佢用渣古果陣淨係比支炮佢
唔係話要剎那用full saber不眠不休打足七日七夜咩
咁樣只係理論上可行 實際上唔可行
之後改咗設定啦
話要好多部機同好多個剎那先得
呢個設定根本唔可行, 講黎冇用

再者,剎那係希望對話, 唔會用full saber
要剎那用fullsaber唔訓,連續打一個星期,所以實際上係做唔到

劇情上,剎那醒番亦都無一個星期俾佢捱

同埋設計師上好似未考慮els有惡意既話,會做咩
鐵血啲機設真係好特別
一開始仲覺得佢唔似高達唔睇
但睇完就覺得巴巴好撚型
第二季狼式同狼王真係好正
不過其他機就麻麻, 好多都好卒仔feel
巴力唔識形容, 唔係唔型, 係好似普通左少少咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞