SD高達 GGen CrossRays(11)鐵血納米裝甲最強 不服來辯

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
自己回合用地圖炮打,佢回合你先反擊
0079初代可以重製到好似「宇宙戰艦大和號2199」果種級數

「高達前哨戰」做動畫

應該係UC撚嘅「兩大訴求」
未做好準備就對話既可以參考muv luv既beta
你都要諗吓如果無三紅嘅話,咁4部機依然係超班,講緊3倍性能同埋都係磨修羅生啲機打後先有三紅用
其實佢係曲線求圖

我幫吓你

AGE屌完咪又係冇大賣
富野一無咗馬沙就唔掂
只可以話00第1、2季真係做得好深入人心但個個都覺得高達係打人/類人型嘅嘢

我自己睇係覺得有埋劇場版先完滿晒成個系列(雖然有好多嘢無交帶到)
唔知邊度有貼過半官方數據
如果第二季四子的機體戰力介乎140至150左右
咁ahead就已經有130
其他gnx-3都有110至120
加上後面未有三紅四子都比廣志同變革者打到苦戰
無三紅根本唔駛玩
頂,我用Ns 打00劇場最後一關疾到仆街。
仲要彈過我幾次game
岩岩轉左敵人action冇耐就彈。成Round 重頭做多次
唔似人樣唔重要

問題係佢無用心機設計過啲卒機
好似請唔到人做機設
啲同事是是但但畫舊鐵出黎趕功課咁嘅感覺
Age果啲外星人卒機係落足功去做

ELS 無人格特質先係問題
好似切緊菜咁 菜係有生命 但係無人格無個性
你唔會對佢有共鳴
求其一句尋找救家園嘅方法 就當解釋咗開戰動機 個理由太無說服力

仲有無啦啦派便當俾flag友要佢撞牆死
搞到炎上咪又係要吐返便當

啲ELS卒機出唔到模型笨大都有蝕底
根本雙輸
百獸帝國都仲好過佢
d 卒機加埋都夠一部00q 賺啦
第一季雙方都會有戰術

第二季 無戰術無formation咁打
一人幾個爐
個畫面亂到仆街
講起,其實早係Zeta其實已經打沉晒Newtype互相理解和平論

Zeta打到最後最大粒果班全部都係NT (斯洛哥、哈曼、馬沙),結果咪又係繼續打餐死,最後除咗哈曼冇事繼續打仗之外,其他死嘅死,傻嘅傻,再唔係就好似馬沙咁心灰意冷走去扔大型垃圾
其實馬沙出場阿寶都有出場
佢地兩個都一齊miss左zz
第二季季尾一直講緊對話, 同出外宇宙探索

所有野都係未知

你拎寶少打飛機, 唔代表外星人一樣有寶少咁既角色
的確係,無理由個個星球外星文明都係"人型"
見到ELS即刻諗起細個睇衛斯理"老貓"
唔似人樣唔重要

問題係佢無用心機設計過啲卒機
好似請唔到人做機設
啲同事是是但但畫舊鐵出黎趕功課咁嘅感覺

ELS 無人格特質先係問題
好似切緊菜咁 菜係有生命 但係無人格無個性
你唔會對佢有共鳴
求其一句尋找救家園嘅方法 就當解釋咗開戰動機 個理由太無說服力

仲有無啦啦派便當俾flag友要佢撞牆死
搞到炎上咪又係要吐返便當

啲ELS卒機出唔到模型笨大都有蝕底
根本雙輸
d 卒機加埋都唔夠一部00q 賺啦
之後比人屌到仆街
當年高登好多人屌完就棄坑
所以ZZ咪仆街
ZZ冇左馬沙搞到後面彈個古利明出黎都唔知做乜鳩
富野表達出來既野係高明過水島, 但水島勝在簡單易理解
如果你係話佢成個問題簡化做簡單易理解做啱
光頭實際上做既從來唔係簡化問題係簡化解決方法
水島由問題開始簡化所以係會好撚怪
唔好睇少卒機
大把人對渣古積根打飛機

有好多痴線佬一次過買一隊返黎
同埋卒機係世界觀最重要嘅部分
Z就係啲變形卒機有特色先會咁經典
馬沙係勇武+環保
所以ZZ仆直
有人搞理念難明得過福田?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞