SD高達 GGen CrossRays(11)鐵血納米裝甲最強 不服來辯

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
Flag友問罷工自由高達:

你能否從「命連」中得到「自由」?Gundam!

基拉呆撚咗
好懷念
基拉 = Kira = 奇拿
嗰陣每星期六bt 最新嗰集
跟住每一次都有惡搞
如果啲機既能力都可以打返黎換就正
幫部卒機整齊納米甲, PS裝甲, GN Field
卒仔無雙
敵方回合
你搵部機望佢援助防禦就得啦
戰爭冇停止過係事實,國家有靠協商避免戰爭亦都有過好多次
你認為唔係滑坡就算啦,我覺得拗呢個冇結果

傑特篇文都有睇過,佢誤解左唔少嘢,首先W嘅戰鬥一直係軍事內亂,開頭係五小強打OZ、之後OZ政變對地球聯邦、最後白色獠牙對統一地球軍,幾乎全部都係地球聯邦同OZ啲武器黎
世界係統一軍隊壓逼住本來相對和平,係OZ政變後形勢急轉直下
地方軍隊抵抗OZ,或者好似山克王國咁獨立出黎,或者莉莎咁由連邦轉做到地方遊擊隊
唔係咩古式風格,一邊打仗一邊平民BBQ
再繼續落去全地球將會變戰場,而咁又帶出OZ點解要拉攏殖民星

殖民星從來冇軍事力量,高達都只係少數人偷造出黎,所以先有流星行動呢啲以小搏大嘅計劃
地球聯邦封鎖殖民星、高壓統治,高達唔係為和平而係為自由而戰
所以Lady去統戰嗰陣,殖民星先會咁受落

仲有,OZ從來冇諗過大家用MD對等咁戰鬥,只有佢地用MD,對手用肉身
殖民星就係MS工廠,自己做世界霸權

多歷斯對咁嘅OZ好反感,根本唔專重用命嘅將士,詳情可以睇返第18集,多歷斯好型咁撚個傻鳩
咁你問如果大家都唔用性命相搏會點,故事最後咪做左出黎,多歷斯最後嘅選擇:大家唔想再打咪解甲歸田,尊重你地嘅決定,不過唔好預我bye
你講嘅觀點我基本認同
亦更加印證完全和平主義只係口號
講到尾都係要靠武力維持世界平衡
你強調協商解決問題
但協商背後都要有武力Backup先有機會協商(有武力唔一定要用,但一定要有)
如果其中一方完全放棄武力
另一方就會直接侵略
睇下山克王國接連要亡國就明
正如現實二百萬人遊行
政府當你戇鳩
但當武力抗爭出現甚至持續
政府就會讓步
和理非唔係無用
和理非係能夠做文宣同吸引人幫手
嚮推廣崇高理念背後
始終要靠武力威脅對家
莉莉娜同五子
就係標準嘅勇和合一
樓上話莉莉娜戇鳩
其實佢嚮故事係有改變
由五年前嘅何韻詩(反對一切武力)
變成今日嘅何韻詩(自己唔用武力,但唔反對自己人用)

咁快上串完左

W係故事,佢嘅背景同現實唔同
你講嗰啲和理非做文宣、用武力威脅,呢樣正係桃樂絲丫爺嘅做法,佢最後就因為唔捨得放棄武力,俾桃樂絲呃左上宇宙死左

本來W嘅殖民星係冇自己嘅軍事力量,佢地連國家都唔係,係OZ政變之後聯邦同OZ喺宇宙大戰,俾白色獠牙乘虛而入,搶左平秤座同月球基地先有正規武力

加埋OVA,其實就知成個W世界嘅亂源係羅姆菲勒財團同巴頓財團
地球聯邦本來就係和平派主導,俾OZ嘅多歷斯一手消滅,撒古斯想報滅國之仇而幫佢,最後兩個想犧牲自己,因為唔係佢哋做幫凶,地球一早解除左武裝
而流星行動嘅幕後黑手巴頓財團,佢唔係為咩殖民星和平自由,講到尾都係為左世界霸權

好多上面哋講嘅現實面人性、鬥爭,其實W都提過晒,最後點解係莉莉娜贏,都係嗰句講故唔好駁故
https://steamcommunity.com/app/728530#scrollTop=0

【重要通知】SD GUNDAM G世代 火線縱橫 STEAM®版本現況報告及處理(後續報告)
SD GUNDAM G世代 火線縱橫
於2019年11月29日(五)發生「遊玩中無預警結束遊戲」狀況之後續處理報告。
非常抱歉造成各位玩家困擾,目前尚在釐清實際原因,若遇到無預警結束遊戲的狀況,請先嘗試調整下列設定來改善遊戲穩定性。
――――――――――――――――――――――――――――――――
■ 處理辦法 ■
①桌上型電腦/外接顯示螢幕之筆記型電腦
以內顯作為主要顯示卡,效能可能不足運作「SD GUNDAM G世代 火線縱橫」,導致無法正常遊玩。
若您遇上打開遊戲後顯示黑畫面等狀況,請依照下列步驟確認主要顯示卡是否為內顯。

.Windows 10
1.至Windows桌面點擊右鍵,於彈出視窗中點選「顯示設定(D)」。
2.若有多部顯示器,請確認作為主要顯示之顯示器號碼。單一顯示器時號碼為1。
3.點選「進階顯示設定」
4.「選取要檢視或變更設定的顯示器」選擇主要顯示之顯示器號碼。
5.於顯示資訊中點擊「顯示卡內容」
6.確認介面卡類型是否為內顯。(內顯介面卡名稱範例:Intel(R) HD Graphics 630)

若確定主要顯示卡使用內顯,請嘗試以下設定。

.多部顯示器
請將內顯符合遊玩條件的顯示器設定為主要顯示器後,重新開啟遊戲確認狀況是否改善。
.單一顯示器
請確認符合遊玩條件的內顯是否正常連接運作。

②筆記型電腦未正常連接獨顯之解決辦法
.Windows10
1.「Windows設定」→「系統」→「顯示器」(或於桌面點擊右鍵→「顯示設定」)
2.點選「圖形設定」
3.「圖形效能喜好設定」中選擇「傳統型應用程式」
4.點下瀏覽,從中選擇遊戲執行檔「TOGG.exe」
5.讀取後出現「SD GUNDAM G GENERATION CROSS RAYS」點擊「選項」。
6.將圖形喜好設定為「高效能」並儲存
※若無法設定請先進行Windows Update。

若調整過上述設定仍未見改善,請稍待後續調查報告,我方將盡全力釐清原因。
造成各位玩家不便,謹此誠摯致上十二萬分歉意,感謝您的體諒與包容。
上面刷錢啲方法冇第一桶金點刷
好睇過動畫
00q 90%都防到
慢慢打啦
先搞一部突擊自由, 再買隻角色
EXTRA都易打d
遊擊可以一隻直隊入去無雙
最大EN夠多就可以永動
有冇人玩PC版 但又用到XBOX手制玩?
WINDOWS認到隻手制 但隻GAME認唔到
今集幾多LV先可以多過3 STEPS?
定係無得再加?
嗰陣玩Newsgroup 睇過呢張圖,記得好似係3home.net

同時都留意到有啲UC撚真係「死牛一邊頸」係都要話UC先至係正統。

到Gundam 00 劇場版有ELS 跟住又話「超人打怪獸,這不是Gundam」真係乜撚都佢講晒。
有冇人玩PC版 但又用到XBOX手制玩?
WINDOWS認到隻手制 但隻GAME認唔到
哩集係正,伊扎克一個攪掂兩部高達,部機都重傷
CE廚又真係特別多嘅
因為好多小朋友因為Seed而入門睇高達
好似唔見有人話可以再多
有技能係加額外行動次數
連左手制 steam要認到個制 先再開Game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞