做緊IT HeadHunt 你問我答

600 回覆
3 Like 62 Dislike
UAT Tester 無電腦background會唔會請
跟manual鳩click的唔使

Security drill的要

不過香港有機會要搭單做埋helpdesk跑腿茶水
到到地方需求唔同,python 係現時世界上最多人用既 programming language, 但唔代表係香港搵到食
我都係多口問下姐
sorry, 我唔係話你呀
pythod潛力大,起碼叫做呢幾年內都搵到食
It security 同 it audit 有咩分別? 邊個錢途好d
想入行
有非it大學學位,未做過相關工作
如果考張it cert再入行難唔難搵工
有無推介
你有冇過1M既工?小弟in house 帶10人做dev. 十年經驗,唔夠膽話係full stack,前前後後樣樣識d咁,依家得70K一個月,係咪underpay?
Ive software engineering 加 CityU cs fg 值幾錢
一百萬,8萬蚊個月左右
你覺得做Dup code狗會唔會食屎同被取代嘅一日
咁有冇帶porject同做採購係重點啦
有咩工係手?
做開storage hardware enginee, 可以轉咩工? 睇開SAN storsge.
8年JAVA WEB BASE analyst programmer , 出面咩人工?
嗰啲工人工先低,因為做/接唔到好價job/product,咪叫班伙記chur盡做晒佢。(最出名就係PHP嗰類job,好多西人覺得PHP可以full stack到)但其實做咩公司又好講際遇,真係咁黑嘅做半年quit差唔多。
但上唔到M位嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞