做緊IT HeadHunt 你問我答

600 回覆
3 Like 62 Dislike
與其話想轉工不如話想轉field
想轉去security 嗰邊聽講好缺人
但係本身無乜knowledge
唔知有無工可以邊學邊讀邊做
但係唔係cs degree 要由邊度做起呢
人工大概幾多
可唔可以add你tg傾
識Salesforce, 寫開.Net, Web, Restful API, 有Vendor Management, 見User 拎Requierement , Manage Schedule經驗...

宜家計哂B仔, 雙糧 35k 左右, 再搵工可以叫幾多?
上網學左react redux 先
php+ jquery vendor都唔要
自學program python 搵唔搵到食?
轉入soc學唔學到野
見佢唔駛返shift
咁轉si呢
做左差唔多九年野
但巴打你依家個Base係幾多?
呢個真, 某間Bootcamp出黎嘅朋友人工有得同FG比
有冇邊間SI係好少少
太多SI都係冇on job training
我都係做緊programmer 但係係日本做緊
如果2年後番香港想做it headhunt可以點入行
macroview真係好西
轉工人工加好少
DIST係咩
係日本做P仔唔好咩
做得耐可以入籍移民 而家仲返香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞