做緊IT HeadHunt 你問我答

600 回覆
3 Like 62 Dislike
點先算係識java
點先算識java
可以ml pipeline, data pipeline , engineering果堆

airflow kubeflow/mlfow pytorch
data streaming(kafka /spark)
cloud data store(bigquery/redshift/s3/athena etc)

個人意見only
一個寫code一個唔寫code
最少識OOP, memento 啦
大家揀
3xk hea工 返工無咩做 可以上網睇course 準時走

4xk 正常工 返工忙 但都唔會成日OT
hea到可以上網睇course
想跳做ap, 3年program底
可以點入手
compTIA? CCNA? google cert? ms cert? 見好多online course,眼花撩亂..
定讀post grad? 但聽聞post grad好廢
你點樣轉到行做headhunt?人工係咪好搵過做IT?
咩都唔識點入行
IT headhunt入行幾錢
巴打想發展邊方面?
想請教下巴打
本身讀BA科 但無咩tech底 想入tech related/ developer 位
會唔會建議補返個cs master 定係 直接去上出面啲班會好啲
希望你唔係果 D 欺壓員工,
恰人簽埋果 D 無理仆街合約嘅 agent 狗
如果你+FG 睇晒呢堆野,最少 30k 才合理
十年exp又點計?
大部份公司不重視年資, 亦通常只係用黎過 HR 果關, 要求通常只是幾年 EXP, 有多唔係優點, 除非個 position 好高級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞