做緊IT HeadHunt 你問我答

600 回覆
3 Like 62 Dislike
人工唔高一係啲工自己apply, 一個係個agent仆街 食你夾棍
我自己就睇住candidate能力再瘋狂推高佢人工
因為真係有好多垃圾agent 唔識又唔會學下 求求期期亂噏鴨啲人
上咗Vendor個意思係?想跳返出嚟?
睇完你個range我決定比多5-10%比星火
唔算多, 普遍都係得一兩個位, QA都叫做空缺多少少
我啲客暫時都幾好 唔西
至於真係要講 都係啲比較有名嘅vendor西, OT又多 人工又低
咁八吓三年經驗嘅JAVA P仔 市價個range係點?
有無聽過EPAM呢間公司?
見佢最近請人人工幾高 但無乜資料咁
叫人去見工係唔係已經有錢收?
agent成日都亂比工人去見
一年經工公價既幾多
熟VBA 基本python
都學過C++同SQL,不過呢兩種做野冇用過
自學緊machine learning
平時做野做automation 居多,玩下excel之類
因為鋪緊路想幾年後有機會做到data analyst ,所以一直揾緊data management既工,不過自己既經驗少,識既language又唔多,都幾難揾
其實我既background 有冇機會轉到做data management...
其實個range都算大
今年起計
FG 20k or above
1~2年經 25k~35k
3~5年經 35k~50k
補充返
排除左d極低人工或者極高人工既cases
place過最高年薪幾多?
Ui ux 人工係咩range
見過轉工最密既cv係點密法?
ba 1-2年經一般幾多人工
wa咁高
咪同big4 差唔多,好高咩
big4 就係高人工先多人入
IT 狗點樣先可以收七萬一個月?
我睇jobsdb感覺上好似backend多工過frontend好多咁?係咪backend易搵工啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞