做緊IT HeadHunt 你問我答

600 回覆
3 Like 62 Dislike
最大問題我唔想做programmer
30k 盡唔知點再上

定疊埋心水而家做programer算
反正三大cs grad都可以叫到唔低
本身有正職朝9 晚6
求IT related ge freelance/part time 介紹
留個pm 我問下我個價位值幾多
冇cs degree 既人入左行做programmer 之後洗唔洗補番cs degree ,自學coursera 既大學cs course會唔會請
暫時冇啊巴打
巴打 老實答你, 三大CS grad如果唔係特別出眾 只係多咗interview嘅機會. IT呢一行好睇你有咩portfolio同exp
本身巴打有冇degree?
有三大science degree 但唔係cs 加一個poly applied math master,岩岩入左行做programmer ,我應唔應補番個 part time cs degree , 定係係coursera take 番d 大學cs degree 主要既course 就ok
做it 做左兩年幾 主要都係跟infra project
無乜hands on野要落手做
多數點下面啲人做or點啲vendor做
覺得自己乜都唔識 轉工都唔知可以搵咩
有啲咩advice比到我
做QA係咪無咩前景可言
巴打IT sales 易唔易轉?本身係infru vendor 做緊 比較junior
做SA,做PM
headhunt搵多好多?
如果cs degree 但係上udemy學左幾個python course 有冇可能入到行? 自己整過下d stock backtesting
我唔知人地 但我唔係
唔洗補返degree, 上Udemy, Coursera, Codecademy等等學多少少會較好, IT始終programming skills重要啲
但巴打你自己想做啲咩?
暫時想做返tech少少 將來想向pm/consultant方向行
但真係完全白紙一張 同無乜hands on既經驗
只係有幾張certd野讀完就無掂過
直接轉又唔甘心逗fg/新入行既人工
或者想試下做BA
t con ap最高幾錢? 續約但新位 有bid number
巴打意思係做緊t con, 想轉工?
巴打依家搵緊幾多?
轉agent
你地開到幾高?
有無contact,搵緊工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞