中文中學真係害人不淺

628 回覆
2631 Like 44 Dislike
份卷好似得5題
試過因為睇唔明1隻關鍵字而成題冇做
You is rude no next time
習慣黎姐 chem同bio用中文啲字都幾難寫
絕對應該
過來人

根本答卷都答唔掂,就算平時幾勤力溫哂比人覺得係大神都好,考試即刻見真章
先第一個sem
你過左頭一年,習慣左英文上堂就好好多嘅啦
利申:中中畢業,支持廢除中中
嗰科應該識的字唔會唔識
最擔心係睇唔明d日常生活用的字
same.. 覺得自己係入面最底層嘅人
呢度 但讀得好辛苦
希望係啦始終bio野中文trans翻去英文 sem1已經好多dse以外嘅knowledge 我連Basic嗰啲都未搞得掂
真心唔明 大學都用英文學既科點解要用中文
其實入左u 聽唔慣咁多英文
連上2個鐘nonstop 英文 一開始上堂都ok 上多個鐘就gg
仲要堂堂都有新vocab 真係好難頂 上左2年都唔慣
利申中中 醫療(可能半神科 )(靠其他科任入)一入u聽到d同學講我英文好差 心諗
成日話自己睇英美劇 我睇TVB咋
我明啊 我都係咁
中中係當人大左清左就發現既人間煉獄
中文中學政策簡直無腦
我都係中中畢業 好彩高中果幾年學校轉緊英中 自己就睇多啲英文新聞同劇煲返好少少英文不求寫得好好 至少大學上堂都明老師講緊咩
一開波用英文讀
連入大學嘅機會都無
一齊加油
+1,我英文得3,入到去覺得自己好似白痴仔,連睇封email都要查字典
中中收皮啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞