香園圍 白虎山 蓄洪池 留意呢幾個地方(7)有心人請繼續討論 唔好俾人spin

5001 回覆
163 Like 148 Dislike
好 唔TG咁繼續係度啦
有冇圖
lm
Haters大家見一個block一個啦

琴晚嗰一組haters今朝全部潛水
咁嗰D時候上嚟嘈嘅
明眼都估到係咩人咩動機

至於私怨嘅要玩歡迎開個post
入後入嚟貼條link
邊個心情唔好想屌就自己開隨意門出去

我淨係想要料
拎完料同D同路人輕輕鬆鬆鄧梓峰
俾個腦放空吓
香港依家大氣氛咁負面
大家都已經好辛苦
無謂create more hard time
深走私團伙穿越深港下水道走私手機
http://news.wenweipo.com [2011-07-05]

【文匯網訊】據廣州日報報道,深圳一走私團伙以改裝過底盤的麵包車為掩護,偷偷撬開下水井蓋,然後穿越深港之間的下水道,秘密進行走私活動。

昨天下午,該團伙涉案人員寧立庚在深圳中院受審。庭上,寧立庚未聘請律師,而是自行辯護;對於檢方指控的各項犯罪事實,寧立庚均供認不諱。
被告人寧立庚,30歲,廣西靈山縣人。檢方指控,2010年3月,寧立庚在犯罪嫌疑人劉某香(另案處理)的帶領下,利用改裝過底盤的麵包車,以通過下水道秘密穿越邊境線的方式,從香港走私貨物入境。

2010年3月4日,由劉某香駕駛該改裝過底盤的麵包車,帶領寧立庚與罪犯時成穩、曹雲初(以上2人已判決)和犯罪嫌疑人「大個子」(另案處理)停到羅湖區蓮塘港蓮路段,通過改裝的車底盤在車內將下水道井蓋搬開,進入下水道非法穿越邊境線到達香港一山坡下接收走私貨物。當5人攜帶走私貨物準備原路返回深圳時,被邊防武警發現,時成穩、曹雲初被當場抓獲,寧立庚等人逃逸。

經查,從時成穩、曹雲初處共查獲諾基亞N86手機150部、諾基亞BL-5K型手機電池50塊、諾基亞N97MINI型手機128部、諾基亞BL-4D型手機電池148塊。經深圳海關計核,本案偷逃應繳稅額96737.44元。2011年3月9日,寧立庚被抓獲歸案。
庭上,檢方在發表公訴意見時表示,鑒於寧立庚認罪態度較好,且是從犯,建議法院從輕處罰。
目前,該案仍在進一步審理中
/報夢巴仲有無出現過?
辛苦晒圖巴
巴打養好身子先
有緣大家會再聚

唔好嘈la block晒佢地咪得 由佢地自言自語
你呢張圖 都幾貼切
唔好意思,想問下"源義高" 係歷史人物定game既人物?
Google 完都唔太識,淨係知佢好細個做人質被人殺死左
利申:琴晚發夢,不停叫住呢個名。夢境有山有墓有拖拉車有源義高,仲有本韓中對譯既行山書

謝謝解答
[突發!] 水警警長 落馬洲山路 私家車內離奇倒斃
https://lih.kg/1666641

會唔會係白警仲要係水警
煙巴煙巴
明眼人都知佢地幾個居心何在 何必如此動怒費心
由你三番四次占卜解卦 到琴日明知何文田危險 都訓身去接班小朋友放學
大家有眼見你係為我哋好
不如你就視作經歷過此事 上咗一課 學識不計較
你好好休息下 精神肉體冇咁攰冇咁崩緊再返嚟好無
圖巴
點解要在意一班明顯係組隊入黎搞破壞的人點睇?

我明白有d人仲理佢地可能係想chok料,都無所謂,不過有訓練的人連可以比咩情報去交換結果都係有plan過,唔洗咁期待

最重要係唔好比人引導去私下組隊(失踪無人知)、洩露個人私隱(位置等)令自己處於危險之中先重要

至於策略野,睇香討巴的長文,佢解釋得好清楚係點玩了

[黃店三級制]:青試用、黃幫襯、金排隊。仲有最新神獸等你召喚!!
https://lih.kg/1666041

第三隻神獸 長龍
龍好似克蛇?
煙巴❤️❤️❤️❤️
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞