香園圍 白虎山 蓄洪池 留意呢幾個地方(7)有心人請繼續討論 唔好俾人spin

5001 回覆
163 Like 148 Dislike
最撚驚係冇人影到,又唔上警車...上私家車... 就最不安
捉左都可以唔認...
呢幾日呢個post嘅風氣愈來愈負面。
我只係想講,上網講嘢形同話從口出,最可怕係說者有意而聽者無心,既然呢何Post一開始連標題都講明係有意者入,咁無意者就積下口德好過啦。
做人亦都要留一線,講到咁盡又何必呢。
兄弟爬山,各做各事,有唔同意見好正常,但係搞到依家呢個局面,可能我太蠢,實睇唔到有咩好處。
你係絲
我自己有少少睇法

1. 引用亞巴說話喺另一個post嘅說話:「Sorry , 我不提供建議離開路線,慎防黑警於建議路線佈防。」
如果真係有未卜先知嘅能力,相信警方亦會因應大家嘅「估算」而佈防,令各位「估錯」

2. 基巴開完post之後就立即有「國安」小隊上去,不斷chok 基巴係咪上咗去。無聊post 都引到佢哋上去反而覺得令人懷疑

3. 兩三個post 可以引起政府澄清,反觀太子站同大坑東又冇出嚟澄清

4. 部分巴絲嘅行為同以前有不尋常變化,加上國安account 尤其喺某啲討論題目異常活躍,無私顯見私

大家應該繼續集思廣益,搵真相
真係賤撚到,不過黑警港共咁既反應係咪證明左射清真寺就係1020個件會好影響日後事態發展既事
其實中共起新彊既所作所為都唔驚伊斯蘭國家,港共有中共撐腰應該都唔洗驚,但點解今次咁大反應?
估計西九龍總站應該唔算係送中主要方式
因為要動用高鐵,即係市民有機會會接觸到
(例如:乘客、黨鐵員工等等)

反而應該係運送軍隊最有方便經濟嘅方式,高鐵車廠喺正石崗軍營隔離

但林奠又頭都唔包
做戲都做全套
好似佢咁步步都行最黑人憎嗰步真係少見
唔好唔關注我地,由(1)追到依家
煙巴 唔好
佢地就係想滅你地聲
有嘢想提點就講啦 要聽嘅點都會聽
多個參考 好似你話今日東南都真係救咗手足
事實嚟冇得拗
唔知gay 巴 新巴有無事呢成晚無見
煙巴唔需要為嗰班人動氣
唔好呀煙巴 佢地分化正中下懷呀
支持你 信你有料
量力而為就好,身邊嘅人最重要。
始終我哋唔知你哋要受翻嘅嘢會有幾難受,但人係最重要,好好保護自己。
我諗,只要香港嘅大方向唔變就得,一齊行落去自然能煲底見。
大家講番正題 唔岩聽上一頁 信既就整合料 繼續討論

加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞