[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(9)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想問下三鋼彈武裝追加. 31話A 哈薩威跟雷恩戰鬥過並且雙方生還

呢個係指哈薩威同雷恩打完, 之後搵其他人擊墜雷恩過版, 到38話就得?
51話sr要一開波2round放晒d精神打死隻暗黑大將軍, 之後再出一堆boss出黎仲以為會難打d...
點知捱捱下之後原來會有劇情放純真意念波幫所有人hp en sp全補
仲諗住呢關有d難度要諗下邊隻打先邊隻打後, 原來最後都係個個放勇氣,愛,魂將兩隻大boss強姦
一周目玩哂天使龍線,二周目為左拎亞索龍要玩uc線搞到成日見唔到班女 我會出哂安琪,紅毛,藍毛同埋vivian
諗住拎亞索龍比波蕾揸,二世就揸剎帝利 2個都裝射擊+300同射程+2果個part,人物裝埋hit & run

你真識玩

我行哂UC 線跟攻略都拎唔到alpha 阿索龍
最後嗰條件不孝子同巴辣雞無說得指令揀
一周目玩哂天使龍線,二周目為左拎亞索龍要玩uc線搞到成日見唔到班女 我會出哂安琪,紅毛,藍毛同埋vivian
諗住拎亞索龍比波蕾揸,二世就揸剎帝利 2個都裝射擊+300同射程+2果個part,人物裝埋hit & run

你真識玩

alpha亞索龍比西布頓用
波蕾用三高 二世用雷恩個部

你真識玩

西布頓揸UC2號機,加個再攻擊
移攻可以去到6定7格遠

你真識玩

西布頓揸UC2號機,加個再攻擊
移攻可以去到6定7格遠

四0
部alpha龍係為西布頓而出現
加d射程parts屈晒機
部alpha龍係為西布頓而出現
加d射程parts屈晒機

不過佢個ace係配格鬥射程+1
近排睇Z高達, 搞到我鍾意返嘉美尤
想問下大家睇開邊個攻略網拎全SR?

無睇

無睇

中文版應該唔洗睇攻略都明要做咩啦
https://www.youtube.com/watch?v=GKfGDxLjP8I

點解格數好似足過今集D 原創機
今集主角機D格數少到...又無乳搖

無乳搖,但瘋狂zoom gap
第二輪都係口口練eva
點解宗介咁廢
點解宗介咁廢

400 格
400 射
400 防
400 閃
400 命
400 技

再攻擊,攻擊手,螺旋乜乜,葛迪冇乜乜乜

門爭心,氣力atk,sp回復等等比晒佢

應該唔會太廢
希望下集可以正正經經做返完整故事
呢一集重要event/boss戰太crossover,唔知自己玩緊咩
高達個邊又keep住空氣參戰
點解宗介咁廢

400 格
400 射
400 防
400 閃
400 命
400 技

應該唔會太廢

仲未有下集og消息
點解宗介咁廢

400 格
400 射
400 防
400 閃
400 命
400 技

應該唔會太廢

唔知點解對面好鍾意針住佢打
點解宗介咁廢

400 格
400 射
400 防
400 閃
400 命
400 技

應該唔會太廢

唔知點解對面好鍾意針住佢打

有體型差 俾佢還擊扣得少
AI鐘意打呢d先
呢一集重要event/boss戰太crossover,唔知自己玩緊咩

age要完整又要其他作品夾,海盜同衰仔又麻煩

入G死 真係想邪死銷量咩,入sd系列 得返唔掂既force可以入,戰國同arms 動畫唔夠填機戰關數

入G死 真係想邪死銷量咩,入sd系列 得返唔掂既force可以入,戰國同arms 動畫唔夠填機戰關數

除左你咁鐘意日黑夜黑g-self之外,冇人因為g-self參戰而唔買

除左你咁鐘意日黑夜黑g-self之外,冇人因為g-self參戰而唔買

事實tv版 真係銷量剋星

faker3 專登唔提有,sd4g又係,gundam verus beta test 唔俾人用佢,封面得78-2,爸爸,宣傳pv又特登整衰佢,幾個鐘前段pv 出現過一次咁大把

連bandai自己都唔鍾意tv版

模型部同玩具部都唔敢亂咁出相關野

比起g 夠死同sd force算好,仲有得出劇場版救返
新手一問
點樣破防護罩
我打到2X話,初號機岩岩出黎
部部機打佢都扣0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞