[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(9)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
獨角獸變左綠光無左招nt-d連續攻擊
獨角獸變左綠光無左招nt-d連續攻擊

再後d有
你地會比西布頓揸邊部?
f91好似由第3集到最後都冇後繼機同冇新招,x1披風比左杜比安,三高少格鬥技哂左ace

純格機咪又哂左天生hit and away
Penelope/Banshee二擇架啦
想問下第14話sr 條件,係咪剩係四回合之內清晒敵人,3隻各自艦擊破2個以上敵人就得
我3隻艦各自打佐三個敵機第四回合過版,都拎唔到sr point

明明就係天元抄gunbuster撟手

笑什麼,大家都係GAINAX

冒險少女隻鸚鵡螺號做戰艦就正

Wunder都唔知幾時先正式有得用 明明咁型

Winder 會唔會太少招

唔係好識欣賞隻Wunder

佢應該係天生有A.T.,自動回復hp同en,唔知有無覺醒

UC隻垃圾運輸艦咪又得米粒炮
不過另一樣野係出佢就無得玩初號機,尤其而家有左神化形態

轉坐13號機

如果佢認真做Q劇情都幾麻煩
破同Q時間線隔咗咁多年
唔通又要好似Z3咁震佢地番黎咩
所以今集Q得機體參戰其實幾好

今集機戰v 碇司令變左好爸爸,乜陰毛都無撚晒

今集除左後宮神,大部份都最後都變好人啦 (唔係人類果D 唔計)

肥沙洗白之係正氣到
btw薩比尼一樣係on9到完場 都唔知佢做乜鳩
突然覺得有兩部x1有啲怪
應該講修復返x3,然後可以俾金格度 托比阿隨時互換揸仲好,連x2都有,又唔肯整x3
可能我未玩3x話uc路線唔清楚實際劇情係點

x3渣都無得淨先要用X1
Full Cloth本身已經係用X3零件整

轉坐13號機

破同Q時間線隔咗咁多年

今集除左後宮神,大部份都最後都變好人啦 (唔係人類果D 唔計)

肥沙洗白之係正氣到

薩比尼原作就係痴左線
開頭講野咁正常先唔知做乜鳩

轉坐13號機

破同Q時間線隔咗咁多年

肥沙洗白之係正氣到

薩比尼原作就係痴左線
開頭講野咁正常先唔知做乜鳩

佢痴線到連安傑洛都呆左
你地會比西布頓揸邊部?
f91好似由第3集到最後都冇後繼機同冇新招,x1披風比左杜比安,三高少格鬥技哂左ace

我覺得hit n run屈d 所以比左架alpha阿索龍佢揸,打9格hit n run好爽皮
其實與其比2部X1,不如比F91有得強化
後期比招金身佢當格指咪食哂H&A同AVE
反正設定上有講量產型係裝得返,同埋F91咁早加入比佢有得強化唔過份啦…
初初d高達真係細力又脆皮到

要靠個人d技去升返
四0 37關行uc線係咪地獄

要靠個人d技去升返

不過用F91轉F91出擊BGM真係好有味道
好似玩緊以前D機戰咁

你未見識過地上線

要靠個人d技去升返

不過用F91轉F91出擊BGM真係好有味道
好似玩緊以前D機戰咁

呢樣真 太耐冇見F91
近幾年UC系列都係 Z 馬反 做鐵膽
你地會比西布頓揸邊部?

我覺得hit n run屈d 所以比左架alpha阿索龍佢揸,打9格hit n run好爽皮

我俾佢用剎帝拿有甲有浮遊炮加埋hit and away射得好爽
西布頓ace埋技量+20插個再攻擊俾佢,同寶少有得fight
借問聲個code有d咩?
見二手區話有code無code咁分

Theme 強化parts同可以提早用OG果兩架機

果兩架機=垃圾

果兩架機=垃圾

機真係無咩野睇
但係條女還可以,有幸運有脫力

果兩架機=垃圾

小綠我成日用,而且對部機有愛

果兩架機=垃圾

小綠我成日用,而且對部機有愛

加返首F 完結編既BGM, 情感機

你未見識過地上線

四0打晒loadsave打晒幾條線, UC係最難打
肥沙個關爆晒所有精神第4turn清3隻boss, 之後就冇晒精神打肥沙, 個7萬血打得要拉距離打, 如果唔係比佢放個map炮就死一堆
想問玩到43話 已經改爆左萬能俠同初號機
點樣換乘 都無得用 要點先用得?
想問玩到43話 已經改爆左萬能俠同初號機
點樣換乘 都無得用 要點先用得?

就咁放佢出場咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞