[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(9)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
拎番隻收埋左成年仲差十幾版就爆機既天獄篇出來玩
似乎好玩好多
冇咁多無雙一隻清場既機

天獄點會無一隻清場既機,天獄是但搵隻都可以一機清場(e.g. Arx8, 主角,turn A)超級系係無咁勁係真既 但同時d真實系好多都勁

turn A同X高達,兩部神棍機

Z3 仲多神機, 但講難度確實Z3難啲
有冇人打三輪以上
第二輪攞左白金已經唔係好想玩

會行晒成個FLOW CHART
有冇人打三輪以上
第二輪攞左白金已經唔係好想玩

會行晒成個FLOW CHART

Same
有冇人想下次出00由一開始出過,最近幾隻都淨係出劇場版搞到有啲厭

一嚟想用lockon,二嚟season 1個世界背景好玩啲

而且鐵血個鐵華團同00 season 1嘅天人夾埋應該幾好
我錯了
玩到56版
一街都係無雙機
痴撚線

真化融合真係太屈
我錯了
玩到56版
一街都係無雙機
痴撚線

真化融合真係太屈

不過對面之後裝甲會相應調高番
扣最終boss血的數字同平時分別唔大
有冇人想下次出00由一開始出過,最近幾隻都淨係出劇場版搞到有啲厭

W都係EW SEED都係DESTINY參戰居多
3周目終於成功提前拎到哈撒圍MAP砲
但同時尊尼同日扎又冇加入到
3周目終於成功提前拎到哈撒圍MAP砲
但同時尊尼同日扎又冇加入到

尊尼同逸扎用返UC人打應該就得
多數都係加美尤打尊尼/逸扎,捷度打逸扎
想問點樣入歌 點解我入左歌去手指
入面禁 load唔到手指既歌出黎 有無人可以教下

之前都試過破世再世出返wing zero gundam, 其實冇話冇機會,有時我會覺得Seed 個啲好心比多少少資源, 唔係一機用到尾淨係加招。。可以一開始用下freedom, 脈衝。。。好似以前alpha或者Z1咁, 會正好多

之前都試過破世再世出返wing zero gundam, 其實冇話冇機會,有時我會覺得Seed 個啲好心比多少少資源, 唔係一機用到尾淨係加招。。可以一開始用下freedom, 脈衝。。。好似以前alpha或者Z1咁, 會正好多

UX試過啦 鈴村夫婦一開始要用住脈衝同渣古
中期先比你用番命運Mark Destiny
我仲玩機戰係因為等緊卡博雷 大小甲由出場咋

呢個真

我仲要埋最強之家

Og出埋alpha 3 同 w就滿足

吓,我想睇節子入og比黑正樹搞多次啵

Z本身都未必入og

Og其實差唔多要埋尾,愈來愈多作品入,後面d作品設定唔勁咁遲入已經好怪雞

同埋下集都唔知完唔完到alpha3,隨時仲要磨多一兩集,再每集加d奶粉作有排都未到z入,而且老實講句,z三集d機設都咁核突(最好已經係鋼獅,但都比唔上以往作品)

同埋alpha 3同w已經似最後既格局

@3主線同w主線可以撈埋一齊
daddy中途加入巴爾馬
我都講過好多次
下集做60話絕對可以end左@3同w
只要分地上線同宇宙線就可以解決四主角問題

唔了解既話會以為巴打你已經爆左下集og
我仲玩機戰係因為等緊卡博雷 大小甲由出場咋

呢個真

我仲要埋最強之家

Og出埋alpha 3 同 w就滿足

吓,我想睇節子入og比黑正樹搞多次啵

Z本身都未必入og

Og其實差唔多要埋尾,愈來愈多作品入,後面d作品設定唔勁咁遲入已經好怪雞

同埋下集都唔知完唔完到alpha3,隨時仲要磨多一兩集,再每集加d奶粉作有排都未到z入,而且老實講句,z三集d機設都咁核突(最好已經係鋼獅,但都比唔上以往作品)

同埋alpha 3同w已經似最後既格局

@3主線同w主線可以撈埋一齊
daddy中途加入巴爾馬
我都講過好多次
下集做60話絕對可以end左@3同w
只要分地上線同宇宙線就可以解決四主角問題

唔了解既話會以為巴打你已經爆左下集og

你冇講錯
佢係平行世界已經打爆OG系列既神父

到尾個2集都係EW版
系列作先大機會由頭行過
搵集 隱藏有T1 比人用啊

到尾個2集都係EW版
系列作先大機會由頭行過

就算有系列作都應該唔會再玩多次由頭再行過

除非之後出既3d機戰賣得 就有機會
大和號入面班囡囡個個都著緊身衫
班男兵點忍
班男兵點忍

搵新見心理輔導
班男兵點忍

搵新見心理輔導

吓 呀進擺明日日都食緊呀雪啦
班男兵點忍

搵新見心理輔導

吓 呀進擺明日日都食緊呀雪啦

護士同醫生有無偷偷扑野
點解48話我隻阿寶第1turn入完艦第2turn sp回變1架? 明明呢一話佢都冇劇情
係咪bug?????
定係阿寶入艦by default sp會變1? (之前玩左咁多話都好似唔覺)

有冇高手解答
點解48話我隻阿寶第1turn入完艦第2turn sp回變1架? 明明呢一話佢都冇劇情
係咪bug?????
定係阿寶入艦by default sp會變1? (之前玩左咁多話都好似唔覺)

有冇高手解答

好多人都中過呢個bug
係咪bug?????

有冇高手解答

好多人都中過呢個bug

好似話會能力覺醒既機都會中bug
00 nu z zz呢d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞