[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(9)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
我發覺10改個獎勵只係得強化parts+1有用
另外今集難度易過ogmd好多
錢好多,我冇點用祝福都成千八萬過關

ogmd唔算太難啫

ogmd特定關數要你用d未升過既廢機咪難lor

拎完白貓後繼機之後就係無雙既時候
可p既大範圍敵我識別map

最鐘意用白貓同金髮外星蘿莉組隊
入左大和號送錢關
條件我估係要沖田ACE+用佢打爆所有有名艦長

md最煩我覺得係打軍火佬
冇諗過條仆街咁硬

ogmd唔算太難啫

ogmd特定關數要你用d未升過既廢機咪難lor

拎完白貓後繼機之後就係無雙既時候
可p既大範圍敵我識別map

最鐘意用白貓同金髮外星蘿莉組隊

Same 莎莉好正

冇諗過條仆街咁硬

新古一炮都2萬啦
入左大和號送錢關

我一周目入到,二周入唔到
入左大和號送錢關

二周唔係話啲隱藏嘢會有哂咩
本來諗住玩其他驚.
睇左幾集大和號又開始二週目

好耐無玩過一隻驚係唔想佢完
入左大和號送錢關

唔係全部有喇,瓦索龍我打兩次都拎唔到
本來諗住玩其他驚.
睇左幾集大和號又開始二週目

好耐無玩過一隻驚係唔想佢完

沖田艦長真男人

冇諗過條仆街咁硬

新古一炮都2萬啦

就係靠小白先打得死佢
原本諗住是但搵四條友砌低佢就算
之後有晒準備打皇帝機同xnl剩係解佐個鐵壁同信念
甲都唔降就直接轟死佢地
打巴蘭同gc大佬個關限時sr反而仲難

冇諗過條仆街咁硬

新古一炮都2萬啦

就係靠小白先打得死佢
甲都唔降就直接轟死佢地

全部都唔難
軍火商BOSS脫左力求其2個合體技MB就收皮,用新古打只係岩岩出黎要升LV
皇帝機等佢落左黎再留1隻卒後SET好位1回合收皮
XNL一鳩樣
脫力同精神禁止彈最強組合

GC BOSS只係要追SR既話先覺得煩,要兵分2路
上面都係以0改角度分析

冇諗過條仆街咁硬

新古一炮都2萬啦

就係靠小白先打得死佢
甲都唔降就直接轟死佢地

全部都唔難
軍火商BOSS脫左力求其2個合體技MB就收皮,用新古打只係岩岩出黎要升LV
皇帝機等佢落左黎再留1隻卒後SET好位1回合收皮
XNL一鳩樣
脫力同精神禁止彈最強組合

GC BOSS只係要追SR既話先覺得煩,要兵分2路
上面都係以0改角度分析

我玩平均升
咁撚岩個關一個合體技都冇
Btw我都係嫌og d boss太少血
就算2og破滅差唔多六十萬都係少
Xnl得個四十萬真係on99
二周目白金左,聽日賣埋隻game佢先
其實我已經唔記得曬ogmd 嘅劇情,不過印象中好似v易好多
入左大和號送錢關

你有無用巴垃圾/不考子說得呀
我係用10改覺醒初號魂加分析加必爆加四圍再之前用萬杖大技打一下減甲就輕鬆打bpss 5萬以上👻
入左大和號送錢關

你有無用巴垃圾/不考子說得呀

我反而拎到機拎唔到條女,有說得
唔知邊度衰左
我覺得IF路線最終話好似仲易打過普通
唔知係咪二周我好多機都改爆既關係,你地點睇
無改打到39話打肥沙先有少少難度
冇擾亂 幾隻艦有指揮系統
卒仔掂兩下就爆

ogmd除咗瘋狂捉鬼仲有劇情咩
不過講真除咗J嘅劇情同為Alpha3鋪路之外
其他劇情都唔算特別深刻
岩岩一週目if route爆左.
屌那星比個last boss陰到, 成關重打一次

有咩陰位?
我先龜速剛剛一周目入if
我都50幾部ace
好多閒角都生哂AIDS

30幾部lass boss
部部三回行
部部大範圍map

我仲諗住唔劇透tim
我差唔多全部人行晒先出event, 仲要出正響主team隔離.
咁諗住搵甲兒鐵壁衝前吸炮火應該穩健啦, 頂多save load一下.
點知比人狂爆4-5隻, 連真三一龍都GG埋, 果斷重玩

機戰咁多個last boss呢個應該算幾有創意, i like it

話時話有中文版睇得明真係爽好多好多好多.
好耐無打機打到日日放工都想快D返歸玩,
雖然到後半都係一日一關既程度
其實今集個故事比起以前果D算唔算好?
我無睇過大和號, 玩果陣真係幾有追劇feel

我日文能力麻麻,以前要靠谷子機戰日記幫下手,如果講劇情既話
機戰V係單品作算係良作,但同W、UX比就有D距離…
個人會排佢先過機戰J少少果D位

其他劇情都唔算特別深刻

v部萬能俠太勁真一機無雙

其他劇情都唔算特別深刻

v部萬能俠太勁真一機無雙

MD算幾正啦 係統夜條主線太閃啫
睇人妻發癲搵老公 發現係誤會之後乖哂都過癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞