[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區(9)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
想當年玩第四次
last十幾版唔記得邊版
D boss出完又出
不斷出增援
我d機 en sp用晒
都唔知點打
咁岩個boss打翼霸
翼霸就算改滿都有食40-50命中率
心諗今次死撚更
點知翼霸識分身
招大招仲要唔扣en
靠佢磨晒d boss

而家既機戰真係⋯

以前啲機戰增援真係好多,一波谷晒啲精神打隻boss,跟住先出隻真boss比你打,冇晒精神就真係企係到要成關重新打過,舊機啲唔睇攻略真係要打幾次先過到,所以依家玩機戰打到完場都差唔多冇用過精神咁滯

以前冇sp回復
用晒就係用晒
每用一次都要計住
而家。。。。anyway
我覺得今集係想擴大兒童呢層既market
整隻火車勇者

呢種一半回sp改左好多集啦,其實咪又係差唔多,d機下下咁易改爆係無乜難度架

勇者急先鋒點會係兒童層,睇過既都起碼80-90後,掉返轉覺得佢放棄緊最老嗰批機戰fans,舊嗰d除左高達之外已經換走晒(鐵甲三一都已經無出過舊版,唯一最舊既已經泰坦珍寶3)

放過石丸同神谷明啦
我覺得加YAMATO係老少咸宜

玩左幾話忍唔住補左重製版
ntr神作 d囡又正
新見同吹奏部個明日香前輩好似
好想知鐵血入機戰可以點改劇情
啱啱睇完結局

可能入完仲慘

蒼穹法芙娜好似試過一次參戰係如果唔救人的話會仲慘烈過原作

鐵血個結局,睇到屌哂鬼
不過機戰吐便當係正常啦,冇理由搞到鐵華團班友死撚哂掛
想當年玩第四次
D boss出完又出
不斷出增援
我d機 en sp用晒
都唔知點打
咁岩個boss打翼霸
心諗今次死撚更
點知翼霸識分身
招大招仲要唔扣en
靠佢磨晒d boss

而家既機戰真係⋯

以前啲機戰增援真係好多,一波谷晒啲精神打隻boss,跟住先出隻真boss比你打,冇晒精神就真係企係到要成關重新打過,舊機啲唔睇攻略真係要打幾次先過到,所以依家玩機戰打到完場都差唔多冇用過精神咁滯

以前冇sp回復
用晒就係用晒
每用一次都要計住
整隻火車勇者

呢種一半回sp改左好多集啦,其實咪又係差唔多,d機下下咁易改爆係無乜難度架

勇者急先鋒點會係兒童層,睇過既都起碼80-90後,掉返轉覺得佢放棄緊最老嗰批機戰fans,舊嗰d除左高達之外已經換走晒(鐵甲三一都已經無出過舊版,唯一最舊既已經泰坦珍寶3)

放過石丸同神谷明啦

ntr神作 d囡又正

屌我咁岩補緊吹奏部
睇到行上山個集 麗奈好撚正
想當年玩第四次
D boss出完又出
不斷出增援
我d機 en sp用晒
都唔知點打
咁岩個boss打翼霸
心諗今次死撚更
點知翼霸識分身
招大招仲要唔扣en
靠佢磨晒d boss

而家既機戰真係⋯

以前冇sp回復
用晒就係用晒
每用一次都要計住
整隻火車勇者

放過石丸同神谷明啦

ntr神作 d囡又正

屌我咁岩補緊吹奏部
睇到行上山個集 麗奈好撚正

快d補埋s2 學姐carry晒主線
學姐同新見連聲線都差唔多
借問聲個code有d咩?
見二手區話有code無code咁分

Theme 強化parts同可以提早用OG果兩架機

果兩架機=垃圾

有F 情意結就自然會出晒兩部架喇

曉擊霸都唔係好差姐

轟仔好用d

未拎黑洞大炮前轟仔好用啲

轟仔size L精神有愛0改完勝

我都唔明點解曉擊霸會無魂用

曉擊霸打得遠hitandrun援攻lv2,
可惜, 呢d野真希波有齊之餘仲要sizeL仲要援攻+氣仲要必定爆擊, 仲要性格顏值都完勝

結論: 真希波bb>>>>>>>>>曉擊霸(倉長)

真希波真係好撚正
又淫
可惜cut in又冇咩show 到波同腳

真希波對野好大

真希波肯show下腳我都夠J

真希波好少show腳
啱啱睇完結局

可能入完仲慘

k就算鳩數啦,對蒼穹既描寫由頭到尾都好唔尊重
啱啱睇完結局

可能入完仲慘

k就算鳩數啦,對蒼穹既描寫由頭到尾都好唔尊重

K仲要係Fafner初參作搞到咁死樣 所以UX先係正式Fafner初參
原來近呢十年機戰銷量一隻差過一隻

仲玩機戰都係班老鬼情意結

利申:都係等F重制

本身主要支持既應該都係3-40歲嗰批,而家對佢地黎講太多新作無晒舊面孔,得返多數都係廿幾歲既人會玩多,所以銷量跌好正常,機戰好難吸引新血

v算係吸新血最勁既一集,維持到咁耐討論同人氣,而且明顯睇到好多新玩家先會問既問題,以往係見唔到

本身主要支持既應該都係3-40歲嗰批,而家對佢地黎講太多新作無晒舊面孔,得返多數都係廿幾歲既人會玩多,所以銷量跌好正常,機戰好難吸引新血

v算係吸新血最勁既一集,維持到咁耐討論同人氣,而且明顯睇到好多新玩家先會問既問題,以往係見唔到

Agger
就算係Z2Z3有天元有Gunbuster都無咁多人傾同傾到咁耐
當然為左吸新人就要下調難度我覺得有少少over左,雖然都唔係無腦玩

Agger
就算係Z2Z3有天元有Gunbuster都無咁多人傾同傾到咁耐
當然為左吸新人就要下調難度我覺得有少少over左,雖然都唔係無腦玩

咁比我揀我唔介意佢易玩d但整好少少劇情

同埋中文版影響都真係幾大,唔好睇少香港,台灣同支那市場

Agger

咁我寧願佢易玩d劇情好d吸引多d新人
如果唔係越黎越少人玩只會收皮
今集有中文加埋劇情幾好 其實幾有feel

Agger

呢樣真
始終依家新出嘅機人番吸引力已經大不如前
如果機戰有一關係有一排破滅魔箭係後
應該冇得打

Agger

機戰難度本來就好難set
一隻戰棋遊戲又咁重fans向,唔通set到難度好高限死曬d 2線機出場機會咩

Agger

中文化 真係好重要 至少你明個劇情 代入到 雖然我集集都有玩 但冇一集明內容
應該冇得打

果種絕望 你望到排野 但係你防唔到
應該冇得打

某一話會係 20部出擊 3回合開始隨機會擊落一部

要敵全滅
我仲玩機戰係因為等緊卡博雷 大小甲由出場咋

呢個真

我仲要埋最強之家

Og出埋alpha 3 同 w就滿足

呢個真

我仲要埋最強之家

吓,我想睇節子入og比黑正樹搞多次啵
應該冇得打

某一話會係 20部出擊 3回合開始隨機會擊落一部

要敵全滅

破滅魔箭射程18格
加埋hit and run

呢個真

我仲要埋最強之家

吓,我想睇節子入og比黑正樹搞多次啵

唔係話過Z唔會入OG咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞