召喚痴線西(52)

1001 回覆
62 Like 7 Dislike
其實佢讀咁多書係咪都係弱智。。。佢叫啲人如果你覺得警察同埋政府做得唔好 你去做佢哋嘅一份子 show比佢哋睇咩先係好
佢究竟坐左幾耐監出嚟 ? 如果真係表現比佢哋睇啲咩先為之好 會有咁多濫權嘅情況咩 ? 其實行過路過都有好多街坊同佢哋講點樣做啦 , 雨傘之後都有好多人話加入警隊改變警隊啦 。 有用咩?有用而家事情會發展成咁
我都唔知有啲咩形容佢
企係自己覺得嘅道德高地上面 去批評雞蛋 弱勢嘅一方。。。
仲有我覺得係雞蛋同埋高牆之間 無論雞蛋(抗爭者)做啲咩 就算雞蛋錯 我都永遠會支持雞蛋
同埋唔好叫我地手足rioter
佢言語之間好分化 話初初出嚟和平示威嘅人 被而家搞破壞嘅人 破壞左我哋本身嘅原意 唔好意思 佢哋做咁多嘢 默默都保護緊我哋 可以證明到俾政府太我哋唔係軟弱 如果唔係勇武 我哋俾人清算左好耐
我真係好憎呢啲人
呢啲以為自己知道晒發生咩事
以為自己論點啱晒
以為一啲大愛嘅論點 中立咁去分析件事一定冇錯
屌你老母 屌你老竇
抗爭 有分錯定啱 ? 屌你老母講有冇撚效㗎嘛
仲要明明呢度係香港
用英文講想點
好鍾意做英文去confuse 人地
唔細細咁樣咀嚼啲字都唔係好明佢講啲乜嘢
真係好乞人憎 又唔係唔識中文
我英文都好撚好啦 使唔使每一句都係用英文啊?
又話咩大家都係香港人 咁你又唔用中文講嘢
利申 用英文冇問題 只係呢個講關於香港嘅問題上面 應該要用返中文 而唔係大多數香港人嘅第二語言
成篇文章
大多數都係指出 大部份示威者做得唔好嘅 例如佢哋令到 最初嘅示威者原意偏離左 打爛公眾設施 傷害同自己意見唔同嘅人士
或者係藍絲 ,政府 做得唔好嘅嘢 (比例上較少1-2)佢只係睇過一樣警察唔好嘅嘢 police brutality 雖然呢個只係可以包括好多嘢 但係比例上來講 佢都係好偏藍
其實呢啲扮中立嘅文章好鬼
真係好唔like d kol 話自己係中立,依個世界係無中立,人既心臟位置都偏向一邊啦。
老豆係狗講閪咩收皮啦
佢老豆直程係前警隊高層
想講alfred個回應勁大方得體
仲有人話carmen ho係youtube言和 轉個頭又係fb出post鬧
真八婆格
Lm
我都想知
當年雨革大撚把人考警察
識得有個個陣係黃既話會保持自己初心
到而家咪又係屌鳩啲示威者
所以話咩要加入改變政府 最後都會變成佢地一份子
係咁撚易改變呢5年香港唔係咁啦 醒少少啦狗女
大地之嫂好似以前都係空姐?佢仲要hku喎
呢個真,後生啲,個樣好腼腆

重點依然係新貨
多人買就一定啦,唔係點樣成日來回東京都坐國泰頭等
你地三鳩蛆真係跟check list做嘢,知錯能改呀
剩低嗰啲呢
最記得佢同同鋪位既鋪主嘈交
做得好好!
究竟呢條女可以有幾冇腦 ?

即係張相本身有個人 有條繩 就可以咁做

三唔識七冇啦啦俾人p左做條女隻狗 仲話人太敏感
真係做得kol嘅都冇乜邊個係有腦
Exact7ly 仲要話整出黎緩和氣氛 等大家開心下 應該得佢同佢d fd先笑得出
腦殘到一個點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞