召喚痴線西(52)

1001 回覆
62 Like 7 Dislike
佢真係好犀利 有一種莫名其妙既魔力令人好想打柒佢
咁都好難做人啫
去等於有心攞光環 唔去又平行時空港豬
公眾人物成日po文宣又身體力行
公道啲講 beauty youtuber佢算合格啦
要屌嘅大把人差過佢
根本無需要揣測佢背後係點諗
唔通你又話tommy出嚟係博人氣咩
真係唔明點解耐唔耐就有人針對佢
點解唔去屌一啲藍/中立/港豬既kol,反而走去屌同路人
依家唔係苦行式抗爭,佢係做得唔夠好,但唔應該咁撚有偏見話人地出黎攞光環
其實有大把大家喺今次運動都好欣賞既youtuber (like hiddie),佢都有post過啲出event/唔關運動事既野啦,佢夠有接關於loreal既job啦點解又無人屌佢
喂大佬,呢啲人地份工黎,易地而處體諒下人啦係咪kol就有責任100% devote落去運動入面?咁你有無辭左份工去齊每場示威?
有時覺得痴線西真係好雙面人
好似之前歐陽白露俾人踢爆佢阿哥係做狗
佢就話無辦法阻止佢阿哥做d咩,仲話自己支持香港之類
然後我個陣講話佢咁世界女都信?
個時d痴線西就話多個自己人好過多個敵人
轉個頭無啦啦又話唔會放過佢之類
story講聲支持香港 大家就當冇事
咁多個月講嘅黑警死全家 禍及家人原來都係口號黎
連unfollow unlike 都唔肯
佢咁講,我咁聽啦
pure and true個type 瘦嘅、樣都中上
一個人/幾個人又不等於全部人嘅,呢啲說話係咪同一個人/幾個人講先
但好似Sona chinchin個啲咁,repost 一兩個文宣加幾句感想,但下個 story 就high tea,每日係好留意個社會,但都係打卡high tea 賣廣告重要d,你咁嬲咁愛香港,玩少陣出一次尼都得掛
要平淡嘅就相都咪撚po啦好心佢
唔係第一次聽㗎啦,條肥仔成日沙沙滾
成身老泥咁又要教人beauty
同埋靜係識活係人地影子
無啲自己style
同埋佢真係好煩 有男朋友要曬命
但又做到閃閃縮縮懶神秘咁
攞舊牛油果遮乜柒
感覺佢條仔好似工具人
俾佢係個ig粉飾下日常生活有幾幸福咁
嫌人唔夠靚仔 又唔睇下自己咩身世
主要d人係憎佢煩膠姐
真呀 條傻仔肯埋單先好野
邊有埋單
仲係女朋友咋
但有個b綁住
Ava wong一世唔洗憂啦
仲洗乜賣個d不知名美白丸
私人嘢煩膠還一件事啦
judge人做咗啲乜嘅人諗吓自己係咪六月到而家無po過ig無笑過無出過街玩先啦
私怨撚係乜都有位入
未表態嘅要表態 social media只可以po文宣
出埋嚟都唔夠證明係真心
仲要唔知點解知人哋剩係出過一兩次
最好youtube要拍埋片講反送中先叫做「算係咁」
判官上身咁
但佢仲賣緊仲愈賣愈多
個男人都冇話娶佢
成個ig最多就係容祖兒
一張佢既相都冇
唔賣多啲丸一陣楊家要仔唔要乸點算
佢ig好多旗下藝人啲演唱會相
好慶幸呢度仲有人可以保持理智🥺
平時冇追開post但今日聽個friend講連登有個怨婦post上嚟睇吓...

睇咗一輪發現其實呢度好多人都係對人唔對事
大家所謂狙擊YouTuber
好多都係針對個人而唔係件事
好多人都純粹係因為憎某位YouTuber
而不斷咬住佢唔放

當然有啲人例如yaki 就抵鬧啦

但好多YouTuber例如Liz嗰啲
真係有必要要放大件事不斷狙擊佢?😥
其實相信佢拍段片都只係想分享下佢狗仔嘅野...
夾硬扭曲佢用意
要話佢拎領養光環會唔會過分咗少少...?
某程度上佢都係救翻佢隻狗仔
有冇必要鬧到佢咁難聽嗎?😥

我想講嘅係
你可以憎一個人
但唔代表你可以亂咁上網鬧佢
人身攻擊佢
試諗下如果你係一位YouTuber
好辛苦剪條片出嚟比觀眾睇
但換來嘅係俾人鬧
你係咪都會好傷心好失望?
人哋態度好又話人世界女
人哋態度差又會俾你鬧
咁其實你想佢點呢?😥
將心比己 唔好睇所有嘢都咁負面可以嗎?🥺

其實你唔鍾意佢你大可以拒絕接受一切有關佢嘅野架喎🤔
你唔中意佢點解仲要留意佢
對佢咁在意而令自己怨氣沖天呢?
如果你會因為喺度鬧人而獲得快感同滿足感嘅話
咁我冇野講了...
人往往都會批評他人 而忽略了自我審視
只係希望各位能夠理性啲
諗野正面啲
做人善良啲
相信你個人慢慢會開心好多!☺️
人都會靚啲架!🌸

唔啱聽就算啦 都多謝你花時間睇完佢

最後 光復香港 時代革命💛10.14 遮打花園見!
Liz呀哥係狗已經係原罪 必須抵制
利申 不嬲無睇佢
我有次睇佢受訪問話生完先攪婚禮喎
6月以黎佢一直都係講埋啲懶中立既說話先比人話世界女

佢有權中立 我地有權追擊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞