Lihkgbiz - lihkg 創業小本守業group [1]

548 回覆
28 Like 0 Dislike
Year 3想創業
但未有好solid 嘅idea
想整travel blog/推薦/分享嘅野
零business model
Travel blog 而家成行成市,你要唸下點突圍
開過賣手機配件一年

請左兩個parttime

最後覺得冇嘜錢賺汁左
想登記間有限公司接job, 上網見到幾個都係around 3k 全包。咁多位巴打有沒好介紹?1人公司既話買佢d 秘書service 係咪會好d? 定自己搵人頂個位其實都得?

有限煩好多, 一年要好多錢, 會計果d又錢又多, 岩岩開公司唔洗做有限先, 公司收入穩定再開都唔遲

但我係出面搵d 判頭接下d 細安裝維修job, 無限公司touchwood 有咩事食哂liability 賠死wor...

你唔係單單job去買保險咩? 你無買既有冇限你都一樣死啦
有限年年要做audit, 平極都10萬8萬一年以前搵人quote過價, 家下唔知有冇平過
Travel blog 而家成行成市,你要唸下點突圍

冷門d做工業生產, 玩左幾年, 家下有幾檯CNC, 仲有部3D printer, 但一年生意都無3球

有成球落袋la, 我估

邊有咁好搵, 今年差d要收皮, 呢行太冷門, 做廣告都無用, d客你d sell都無用, 全行都係靠人士先做到, 但家下工業真係無得做, 真係搵唔到錢
做緊日/短租apartment
回報高於預期,但同時體會到以前去外面旅遊,
啲民宿,客棧,motel持有人話太攰冇私人時間係真既
https://www.etsy.com/shop/GrnMarco?ref=hdr_shop_menu
上網識左個鬼佬,佢自己整公仔放eshop
都幾靚下
蚊型企業 一人CEO留名
Year 3想創業
但未有好solid 嘅idea
想整travel blog/推薦/分享嘅野
零business model

去用免費blog, 寫下先,多人睇先發大
蚊型企業 一人CEO留名

CEO , check email officer just kidding
冷門d做工業生產, 玩左幾年, 家下有幾檯CNC, 仲有部3D printer, 但一年生意都無3球

有成球落袋la, 我估

邊有咁好搵, 今年差d要收皮, 呢行太冷門, 做廣告都無用, d客你d sell都無用, 全行都係靠人士先做到, 但家下工業真係無得做, 真係搵唔到錢

可唔可以叫人幫你resell 當然要比大d佣
pish
pish
想send edm做宣傳有無好介紹?
想send edm做宣傳有無好介紹?

我從來冇用edm 其他巴打有冇介紹
大家係時候用xmas 包裝你d産品
pish
pish
外國創業j留名 主打家品

sell online ? which country ?

sell online ? which country ?

澳洲實體店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞