Lihkgbiz - lihkg 創業小本守業group [1]

548 回覆
28 Like 0 Dislike
呻下:自己做生意真係好困身,差唔多每日都做野
由訓醒到訓教先停一停,放假都係諗緊工作
以前打工好多興趣,現生活只剩返工作
有無巴打有同感

樂趣多好多嘅

至少公司每一蚊都係經過你褲袋
係旺角開左間樓上boardgame店,留名
係旺角開左間樓上boardgame店,留名

巴絲上去玩有冇discount
呻下:自己做生意真係好困身,差唔多每日都做野
由訓醒到訓教先停一停,放假都係諗緊工作
以前打工好多興趣,現生活只剩返工作
有無巴打有同感

樂趣多好多嘅

至少公司每一蚊都係經過你褲袋

亦有可能跌錢
留名
pish
留名!
究竟係咪favebook改左野
呢個月d reach小左勁撚多
無乜生意

屌,我都係
有7k like , d post reach 都得得幾百

我9k都係得千幾
真係痴線,上2個月都唔係咁
Wix 整網頁真係好正
依家仲有人比錢寫架咩
Wix 整網頁真係好正
依家仲有人比錢寫架咩

wix個mobile無得整到d product一行顯示2個
最後轉左Shopify
Wix 整網頁真係好正
依家仲有人比錢寫架咩

最後轉左Shopify

oh, shopify 要抽水
Wix 整網頁真係好正
依家仲有人比錢寫架咩

最後轉左Shopify

係,抽2%
好撚貴
Wix 整網頁真係好正
依家仲有人比錢寫架咩

最後轉左Shopify

係,抽2%
好撚貴

有少少貴,客觀d講,佢比到d你想要嘅features, 都算ok, 好似PayPal 都收我地2.9 至 4.4 % 但冇左佢,唔通我收美國客幾佰都 TT 咩 , 有時可能包裝好d,marketing 多d gimmick, markup 多d 仲好
再吹下水先,例如你開洒bar, 咁啱lihkg 又咁hit, 你就可以食住條水整杯 lihkg special drink - lemon, ice, herbs, ketchup, gin tonic
我個開茶記frd 話整個 lihkg 飯, lettuce, ice cream (飯後甜品), ham, ketchup , goose

勿相認
Wix 整網頁真係好正
依家仲有人比錢寫架咩

最後轉左Shopify

係,抽2%
好撚貴

有少少貴,客觀d講,佢比到d你想要嘅features, 都算ok, 好似PayPal 都收我地2.9 至 4.4 % 但冇左佢,唔通我收美國客幾佰都 TT 咩 , 有時可能包裝好d,marketing 多d gimmick, markup 多d 仲好

其實比唔到完全想要既
Shopify都好多限制,只係整體比較好
講功能其實香港d19 online shop仔仲多
但界面太7
Wix 整網頁真係好正
依家仲有人比錢寫架咩

最後轉左Shopify

係,抽2%
好撚貴

其實比唔到完全想要既
Shopify都好多限制,只係整體比較好
講功能其實香港d19 online shop仔仲多
但界面太7

咁shopify始終global
我係影相佬 接人二手job, 自己完全接唔到新客

你要一個parter 或者channel, 例如你收開5000, 如果有人成功介紹你,你分500-1000比佢,簡單d講你要有人識sell 你既
我係影相佬 接人二手job, 自己完全接唔到新客

你要一個parter 或者channel, 例如你收開5000, 如果有人成功介紹你,你分500-1000比佢,簡單d講你要有人識sell 你既

但你要小心,唔好將佣轉駕比客,你channel 可以大大聲講,揾吳大夫影相就經我搭路,有平冇貴,生意先長做長有 但小心,當你channel有生意比你,唔好得罪佢地,generally,they r very sociable, easy to spread anything, u know wht i meab
一鍵黎明
等我創造一個新term先, lish lish 即係等於 lihkg pish

lish
岩岩做左個Telegram Channel
https://telegram.me/starteasy

入黎交流下創業心得啦

我自己做創業投資 有好既idea我都可以比意見交流下 什至投資或者合作都歡迎

入黎交流下創業心得啦

我自己做創業投資 有好既idea我都可以比意見交流下 什至投資或者合作都歡迎

想請教近排有啲咩生意係比較hit

咁樣我就會盡量唔做或者改少少變下睇下有冇 新血路

入黎交流下創業心得啦

想請教近排有啲咩生意係比較hit

咁樣我就會盡量唔做或者改少少變下睇下有冇 新血路

不如直接搵一些市場上既問題出黎
問題本身就係商機 問題愈大愈廣範 即需求愈大
整個生意去解決相關市場問題 已經係非常好而且市場唯一既生意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞