Lihkgbiz - lihkg 創業小本守業group [1]

548 回覆
28 Like 0 Dislike
教育界留名, 開左10個月實體商場舖 , 開個左你問我答post.

btw, 巴打果個係channel, 我地講唔到野..要開group.
求救
賣家品應該係fb ad Target d咩人
我諗左好耐。。都諗唔到
我target customers 係c9
試過target baby kingdom 都無用

咩product ?

廚具有,地拖又有,護膚品又有
玩具都有
好雜

你新開 ? 有冇3個月 ? target hk customers only ?

就快半年啦
主打hk

http://www.outletgogo.com
好似呢種 ?
教育界留名, 開左10個月實體商場舖 , 開個左你問我答post.

btw, 巴打果個係channel, 我地講唔到野..要開group.

welcome
lihkg link ?

welcome

lihkg link ?

https://lihkg.na.cx/thread/24589
我整左個Group
https://telegram.me/joinchat/DFpIugtwVOdNVrJgpkb4EA

呢個可以喇.
我整左個Group
https://telegram.me/joinchat/DFpIugtwVOdNVrJgpkb4EA

呢個可以喇.

Push
FG夢想係做老闆 留名學嘢

有冇邊種生意有“先tree” ?

巴打我唔明你講咩
Between一般嚟講儲到幾多本先好諗創業?我知行行都唔同,條問題好廢,但有無大概嘅標準/過來人嘅經驗之談可以分享

巴打我唔明你講咩
Between一般嚟講儲到幾多本先好諗創業?我知行行都唔同,條問題好廢,但有無大概嘅標準/過來人嘅經驗之談可以分享

諗創業係唔洗本。

巴打我唔明你講咩

sorry 巴打, 先tree 係指興趣, my gag is too broken i know
我失敗過好幾次,家下都係幾人公司,每日揾生意 你分享你專長同 先tree, 巴打門一定樂意點你,啊唔係,係指點

巴打我唔明你講咩

諗創業係唔洗本。

以前覺得好玩tim
開左單身配對post, 成千人留名,係咪可以攪speed dating 生意 ?
其實呢度會唔會有可能form到d組織係互相創業幫助既唔係好似BNI個d咁我指係閒時吹水,有job齊齊做/refer個d
睇左巴打個網,好似唔幾好
好似幾好 打錯
唔緊要我睇得明 多謝你個app都加油呀
個app唔為錢,應該稱唔上創業 巴打有野想問下你,telegram ok?

可以呀不過我要install番先,可以點聯絡
其實呢度會唔會有可能form到d組織係互相創業幫助既唔係好似BNI個d咁我指係閒時吹水,有job齊齊做/refer個d
睇左巴打個網,好似唔幾好
好似幾好 打錯
唔緊要我睇得明 多謝你個app都加油呀
個app唔為錢,應該稱唔上創業 巴打有野想問下你,telegram ok?

唔識add人
係咪要有你username
求救
我諗左好耐。。都諗唔到

咩product ?

玩具都有
好雜

你新開 ? 有冇3個月 ? target hk customers only ?

就快半年啦
主打hk

好似呢種 ?

係呀,差不多類型
求救
我諗左好耐。。都諗唔到

咩product ?

玩具都有
好雜

就快半年啦
主打hk

好似呢種 ?

係呀,差不多類型

咁真係幾雜,不過我見議,你可以先從朋友whatsapo grouo 試收意見
想登記間有限公司接job, 上網見到幾個都係around 3k 全包。咁多位巴打有沒好介紹?1人公司既話買佢d 秘書service 係咪會好d? 定自己搵人頂個位其實都得?
想登記間有限公司接job, 上網見到幾個都係around 3k 全包。咁多位巴打有沒好介紹?1人公司既話買佢d 秘書service 係咪會好d? 定自己搵人頂個位其實都得?

有限煩好多, 一年要好多錢, 會計果d又錢又多, 岩岩開公司唔洗做有限先, 公司收入穩定再開都唔遲
冷門d做工業生產, 玩左幾年, 家下有幾檯CNC, 仲有部3D printer, 但一年生意都無3球

有限煩好多, 一年要好多錢, 會計果d又錢又多, 岩岩開公司唔洗做有限先, 公司收入穩定再開都唔遲

但我係出面搵d 判頭接下d 細安裝維修job, 無限公司touchwood 有咩事食哂liability 賠死wor...
冷門d做工業生產, 玩左幾年, 家下有幾檯CNC, 仲有部3D printer, 但一年生意都無3球

有成球落袋la, 我估

但我係出面搵d 判頭接下d 細安裝維修job, 無限公司touchwood 有咩事食哂liability 賠死wor...

唔好慳

唔好慳

巴打有沒好既一條龍推介?
做freelance算唔算創業
求救
我諗左好耐。。都諗唔到

咩product ?

玩具都有
好雜

就快半年啦
主打hk

好似呢種 ?

係呀,差不多類型

咁真係幾雜,不過我見議,你可以先從朋友whatsapo grouo 試收意見

無朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞