Lihkgbiz - lihkg 創業小本守業group [1]

548 回覆
28 Like 0 Dislike
有冇人做外貿架?
創業嘅巴打有幾多係覺得樣野有機會發圍所以搞
定係
自己有興趣/對樣野有認識
所以決定做個範?

開頭以為會自由d, 其實仲忙
有冇人做外貿架?

你係?
打緊工
但想計劃開鋪零售,賣服裝

有冇手足有經驗,budget要點計先岩
打緊工

三思,租金好似仲有得落
打緊工

三思,租金好似仲有得落

其實一開波都係想從網店著手,始終成本係問題
但點樣宣傳真係一個問題
打緊工

三思,租金好似仲有得落

但點樣宣傳真係一個問題

賣衫地鋪好高危, 要計你賣幾多件衫先圍得返裝修租金, 計得掂你先好開, 仲未計請人

利伸: 玩左手作仔網店5年, 由兼職玩到全職都覺得唔需要租地鋪 網店宣傳黎黎去去都係果幾味啦, 同埋做GOOGLE排名
打緊工

三思,租金好似仲有得落

但點樣宣傳真係一個問題

賣衫地鋪好高危, 要計你賣幾多件衫先圍得返裝修租金, 計得掂你先好開, 仲未計請人

利伸: 玩左手作仔網店5年, 由兼職玩到全職都覺得唔需要租地鋪 網店宣傳黎黎去去都係果幾味啦, 同埋做GOOGLE排名

,巴打講得好,緊係小試牛刀先,除非你父幹
pish

絕對認同。
網店試水溫,儲客是常識。

網店儲左5年客, 已經唔使自己再宣傳咁滯, D客自己搵上門

BTW, 你想賣衫, 不如試下做牌子衫既水貨撚先啦, 最易做亦最安全, 無牌子衫搵客真係大海撈針
就過年,pish
大家生意ok ?
我有個小小計劃,過完年攪
諗住畫啲插畫賣精品 希望今年內出到黎

呢行好靠運, 見到有D 擺明亂畫可以HIT到, 有D有功架既就慘淡收場 (靚女出樣有加乘)
有無人試過買生意返黎做

建議唔好
有無人試過買生意返黎做

建議唔好

一係蝕, 一係辛苦.
諗住畫啲插畫賣精品 希望今年內出到黎

呢行好靠運, 見到有D 擺明亂畫可以HIT到, 有D有功架既就慘淡收場 (靚女出樣有加乘)

咁有j係咪唔洗諗

有J....如果靚仔都無問題架
如果靠畫功就勸你諗諗, 幫助不大
有無人試過買生意返黎做

建議唔好

一係蝕, 一係辛苦.

好易中伏, 之前咩大學生接手新潮小食鋪定咩上報, 被人伏左
有無人試過買生意返黎做

建議唔好

一係蝕, 一係辛苦.

好易中伏, 之前咩大學生接手新潮小食鋪定咩上報, 被人伏左

老手都可能中伏
醫療點守業
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞