Lihkgbiz - lihkg 創業小本守業group [1]

548 回覆
28 Like 0 Dislike
外國創業j留名 主打家品

sell online ? which country ?

澳洲實體店

聽講australia 30幾40%税,真?

你d家品大陸入貨 ?

澳洲實體店

你d家品大陸入貨 ?

其實公司拎左日本城既獨家代理黎做
鋪頭大概一半貨經日本城
之後一半就直接由日本成隻櫃入

澳洲實體店

你d家品大陸入貨 ?

鋪頭大概一半貨經日本城

大生意,响香港,放上japan home d 上架費都幾甘

巴打退休會番hk 嗎 ?
我係影相佬 接人二手job, 自己完全接唔到新客

有沒telegram啊?
有野想請教你!
-------------------------------
我找不到組織。
說好的group呢?
要我代開嗎?

你開可能快d

澳洲實體店

你d家品大陸入貨 ?

鋪頭大概一半貨經日本城

未有耐退得休
而家鋪頭先開左幾個月 未上到軌道

澳洲實體店

你d家品大陸入貨 ?

鋪頭大概一半貨經日本城

未有耐退得休
而家鋪頭先開左幾個月 未上到軌道

no worries 應該易捱過hk
半年前俾人走左幾十萬數
揹住條銀行數幾十個生不如死
LM
剛grad 宜加同fd 創業 啱啱開始
步步為營中
步步為營中

巴打可以講多啲做啲咩?
fg心大心細緊
步步為營中

巴打可以講多啲做啲咩?
fg心大心細緊

有咩心得
我都係fg,但諗住有穩定工先
有冇IT人推介罐頭website template 寫 online store ? mobile responsive n html5 supported

簡單唔洗特別function應該用現有shopping hosting, 要特別func就自己要識寫
有冇晨型人 here?
半年前俾人走左幾十萬數
揹住條銀行數幾十個生不如死

頂住呀巴打
我係影相佬 接人二手job, 自己完全接唔到新客

有沒telegram啊?
有野想請教你!
-------------------------------
我找不到組織。
說好的group呢?
要我代開嗎?

你開可能快d

報告!總司令!

已開

香港創業同盟會
白手創業拼博谷
https://telegram.me/lihkgbiz

現在是公開谷,不加入也可看到!!
如要私密,我可轉成私人谷。

總司令 入到,我set你做管理員。
大家沒異議吧?

我唔係呀,你先係
tvb 頭先嗰d 互相refer business, 其實呢到都得
有冇IT人推介罐頭website template 寫 online store ? mobile responsive n html5 supported

簡單唔洗特別function應該用現有shopping hosting, 要特別func就自己要識寫

如果我想要d open source , 有冇介紹 ?
做緊IG shop 但好難做😭
做緊IG shop 但好難做😭

賣乜 ?
步步為營中

巴打可以講多啲做啲咩?
fg心大心細緊

有咩心得
我都係fg,但諗住有穩定工先

咩心得呀唉
其實係之前有搵工 9月搵到一份好好大公司 人高十分高
但真係唔係自己想做嘅野 reject jor( 我知我戇鳩)
跟住繼續搵 人工低都唔怕 辛苦都得
但真係命運 點都搵唔到...

咁本來同frd 8月開始傾想自己搞生意
到10月開始成型
就疊埋心水唔再搵到 係到努力一年
得就繼續 唔得就出返去搵牛工

早3日接到一個job
要我地4日內搞一個小型opening
要我地交proposal 又點點點
我連續2日做到5點先返屋企 9點起身
幫佢諗哂rundown cam man catering photographer videographer 襟花 reception
12個helper
報埋價

一句彈埋黎 唔肯比50% deposit
只肯比10%
傾唔點
一句終止合作

宜加仲灰緊

我係做promotion 生意
派傳單 做roadshow 個d
小event 都會接

心得就係 你新開 比人蝦鳩你就梗
不過我點都唔會give up

不如telegram 吹下水
tvb 頭先嗰d 互相refer business, 其實呢到都得

連登創業同盟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞