Lihkgbiz - lihkg 創業小本守業group [1]

548 回覆
28 Like 0 Dislike
我成日都諗賣相 放係深水步地下四圍賣 20蚊張
都唔夠 中上環租個地鋪 扮畫室 賣五千蚊張呃鬼佬 咁有用

想係香港搞ART 食得屎

postcard有冇得諗?
利申9up

good idea, sell online la

學d鬼佬係mk擺地攤
求救
賣家品應該係fb ad Target d咩人
我諗左好耐。。都諗唔到
我target customers 係c9
試過target baby kingdom 都無用
求救
我諗左好耐。。都諗唔到

咩product ?

一路都唔想做wedding,但影呢d 搵唔到食

外國好多賣相網站,公司都買過唔少
想問下,如果想宣傳個website 比外國人(英美),應該用咩渠道?

for your ref
http://santisweb.com/ways-to-promote-your-website-online-for-free/
求救
我諗左好耐。。都諗唔到

咩product ?

廚具有,地拖又有,護膚品又有
玩具都有
好雜
求救
我諗左好耐。。都諗唔到

咩product ?

玩具都有
好雜

你新開 ? 有冇3個月 ? target hk customers only ?
創過一次業散左
join 過另一間startup 又散左
搵到份好pay 既工結果做一排頂唔順走左
睇黎番唔到轉頭
創過一次業散左
睇黎番唔到轉頭

以前d人話,賣咸椅花生都係老闆,創業心重過家下
製衣留名 公司run左五年
製衣留名 公司run左五年

勁,請教下d factory 係咪去到好內陸先夠平?
FG夢想係做老闆 留名學嘢
FG夢想係做老闆 留名學嘢

有冇邊種生意有“先tree” ?
飲食留名
舖頭年半lu
飲食留名
舖頭年半lu

巴絲有冇優惠 ?
留名學野
做日本代購太多人做 唔賣啲特別野做唔掂
創過一次業散左

睇黎番唔到轉頭

講真而家認認真真打份工收入一定好過自己出黎做
100個創業99個失敗
創過一次業散左

睇黎番唔到轉頭

100個創業99個失敗

所以好多 part-time 創業
創過一次業散左

睇黎番唔到轉頭

100個創業99個失敗

其實part time都冇問題
我總結出成功既條件首要係執行力同熱情
兩樣都冇既話你有咩idea 都係假
創過一次業散左

睇黎番唔到轉頭

100個創業99個失敗

其實part time都冇問題
我總結出成功既條件首要係執行力同熱情
兩樣都冇既話你有咩idea 都係假

認同 idea is cheap
飲食留名
舖頭年半lu

巴絲有冇優惠 ?

唔想自爆
不過做野果陣見琴有巴打食完野上lihkg
飲食留名
舖頭年半lu

巴絲有冇優惠 ?

唔想自爆
不過做野果陣見琴有巴打食完野上lihkg

你應該幾好生意,請教租金幾錢尺?
求救
我諗左好耐。。都諗唔到

咩product ?

玩具都有
好雜

你新開 ? 有冇3個月 ? target hk customers only ?

就快半年啦
主打hk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞