Lihkgbiz - lihkg 創業小本守業group [1]

548 回覆
28 Like 0 Dislike
創業做類似教育界嘅野,但更冷門
有實體鋪
問題係fb點谷都唔過一千like
有寫文章之類
想D 媽媽like
有冇計

廣告?

有試過一個月fb
洗樓
都唔大作用

Fb大家一個月洗幾多錢落,係咪keep住個個月出?
同埋我見有巴打話有公司一萬幾千做全套推廣
其實包啲乜,有冇人試過成效如何
創業做類似教育界嘅野,但更冷門
有實體鋪
問題係fb點谷都唔過一千like
有寫文章之類
想D 媽媽like
有冇計

廣告?

有試過一個月fb
洗樓
都唔大作用

幫推

想問下比左幾多
有cafe 同我地傾緊 都係呻online mkt 太貴所以想轉 貴到我都o 哂咀
利申 我做傳單/roadshow/event 嘅

我開cafe前身係做PR MKT ADV,好多時啲人以為比左錢做廣告就會有生意係太幼稚想法,間間都比錢點解你會紅得起?而cafe仲更加多人多後生追廣告,餐飲最緊要對症下藥先有效,上網搵人最多都係教得3成,因為背後個tag同啲後台技巧先係現今最值錢既skill

諗下你cafe用咩做主打,精品咖啡?混合型餐廳咖啡?想主力賣小食?正餐?飲品?包場?

Cafe係主打中價高質素食物 用嘅都係靚料
而家係差個方法等多d人知道

前排個Facebook page比人block左成兩個月
死因都唔知係乜

Facebook like人數?
IG人數?
報紙雜誌上過邊份?
Openrice食評人數?
主廚名氣?
環境?
地區?
靚料唔代表好食好睇,用靚料不如轉做私房菜
去cafe既多數女性或年輕人聚埋一堆食下小食意粉paizz笑住過一晚,你代入個客身份諗左需求先再諗你地想做啲咩

暴巴打好有生意頭腦

想問下比左幾多
有cafe 同我地傾緊 都係呻online mkt 太貴所以想轉 貴到我都o 哂咀
利申 我做傳單/roadshow/event 嘅

我開cafe前身係做PR MKT ADV,好多時啲人以為比左錢做廣告就會有生意係太幼稚想法,間間都比錢點解你會紅得起?而cafe仲更加多人多後生追廣告,餐飲最緊要對症下藥先有效,上網搵人最多都係教得3成,因為背後個tag同啲後台技巧先係現今最值錢既skill

諗下你cafe用咩做主打,精品咖啡?混合型餐廳咖啡?想主力賣小食?正餐?飲品?包場?

死因都唔知係乜

IG人數?
報紙雜誌上過邊份?
主廚名氣?
環境?
地區?
去cafe既多數女性或年輕人聚埋一堆食下小食意粉paizz笑住過一晚,你代入個客身份諗左需求先再諗你地想做啲咩

暴巴打好有生意頭腦

agger 諗下target係咩人多

死因都唔知係乜

IG人數?
報紙雜誌上過邊份?
主廚名氣?
環境?
地區?

IG人數?
報紙雜誌上過邊份?

全部都少 諗緊辦法增加

依加將d食物賣相、餐具再整靚d 吸引d人影相打卡

死因都唔知係乜

IG人數?
報紙雜誌上過邊份?
主廚名氣?
環境?
地區?

IG人數?
報紙雜誌上過邊份?

全部都少 諗緊辦法增加

最好餐具見到餐廳名

死因都唔知係乜

IG人數?
報紙雜誌上過邊份?
主廚名氣?
環境?
地區?

IG人數?
報紙雜誌上過邊份?

全部都少 諗緊辦法增加

如果你肯洗錢做打手廣告,市面好多打手公司萬幾蚊郵幫你請果啲blogger黎試食,之後幫你出IG同Openrice食評,雖然係好On9既事又要益人,但會真係有作用。
如果巴打你有鬆動錢可以試下,好過你漫無目的落廣告。
有需要介紹再PM我

可唔可以直接揾blogger ?會平d,好似係
pish
留名

廣告?

有試過一個月fb
洗樓
都唔大作用

幫推

比個客激親,上來發洩下
有無巴打會掃街 入鋪宣傳亂派單張
其實for 咩case 會有用
留名
我創業做緊科研,由產品設計到生產都係自己搞
http://m.me/FutureLife017
有無巴打會掃街 入鋪宣傳亂派單張
其實for 咩case 會有用

大路野會ok , d sales 見到o岩用都唔奇,例如餐廳,衫,修甲, etc
開cafe 有咩條件? 有本 唔開旺區

預幾多本?
開cafe 有咩條件? 有本 唔開旺區

有咩相關資歷人際?
你果間「cafe」主打賣咩?
Party room又叫cafe, 賣精品咖啡又叫cafe, 賣份allday又叫cafe, 你係邊種?

暴巴你marketing好蛋!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞