Lihkgbiz - lihkg 創業小本守業group [1]

548 回覆
28 Like 0 Dislike
大家交流下
做邊行…?
Hi
Lm
樓主不如開個Group?
lm
驚被起底我唔會宣傳自己生意,我專長係做小本ecommerce,但揾好少,可以交流下,首先,要做生意,不一定要好多錢,有idea就想辦法用online selling去test下,例如你識中英translate, 你可以申請個free PayPal business account 收錢, 再去外國forum sell 下,傾好價錢,收訂,完成再收尾數。btw, 開PayPal business account 可以揾一個consultant 叫 Nick, 免費開户同埋問野,唔記得佢contact, 下次share.
仲有就係唔好用咁多錢整website, 用下google form 或者join d 現成,要試到有feedback,先加大投資。大家都share 下
驚被起底我唔會宣傳自己生意,我專長係做小本ecommerce,但揾好少,可以交流下,首先,要做生意,不一定要好多錢,有idea就想辦法用online selling去test下,例如你識中英translate, 你可以申請個free PayPal business account 收錢, 再去外國forum sell 下,傾好價錢,收訂,完成再收尾數。btw, 開PayPal business account 可以揾一個consultant 叫 Nick, 免費開户同埋問野,唔記得佢contact, 下次share.
仲有就係唔好用咁多錢整website, 用下google form 或者join d 現成,要試到有feedback,先加大投資。大家都share 下

仲有,記住idea係死,要試下modify, 唔好怕被抄,聽多d意見,堅持的係信念,唔係做事方法,例如我要賣叉燒,我可以配bagel 又得,配薯條又得,我信我d叉燒係掂就得

記得個PayPal consultant 個 email 了, nkcheung@paypal.com 話你想開account 同講下你想做咩生意,佢應該幫到手比到d 意見
好似開錯台,admin 可唔可以move to 上班台 ?如果唔得就算
pish
留名

岩岩5月註冊左第一間有限公司
有無巴絲知道搵邊間會計師樓平?

一定有巴絲做會計,幫你pish

pish

pish

你就咁問好難答

pish

你就咁問好難答

何解 ?

謝樓主

謝樓主

我有用一間,但唔知算唔算平
pish
留名
plan 緊 開 coffee shop
但應該未有咁快
屋企生意仔
留名
plan 緊 開 coffee shop
但應該未有咁快

有錢巴打洗唔洗50萬 ? 我做online business, startup cost is very low
屋企生意仔

welcome
我都係做ecommerce ... 不過打分工 .. 大家交流吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞