Lihkgbiz - lihkg 創業小本守業group [1]

548 回覆
28 Like 0 Dislike

fb optimization同SEO, google大把免費資源用
不過都唔排除d人唔肯學, 寧願比錢人搞
我就自己搞既, 唔使半年已經上到google 搜尋第一

不如你又開班教下SEO

自己GOOGLE 呢兩個KEYWORD大把野學啦,仲有D免費software添
懶得學咪搵樓上比錢人賺下

勁呀,巴打,不如你講下seo點做半年上第一等我地學下野
話晒唔係個個識宣傳嘛呢度
唔使單單打打 當比呢度d巴絲學多樣野呀嘛

你專業d 既, 無謂阻你做生意啦,
其實都唔係單單打打架啦, 擺明插你係度兜生意 你試下自己出去開post, 包你即被人bam
況且我為人十分自私, 唔似你幫人幫到盡,btw, 你肯教人宣傳未 咁熱心就係度簡單講解下啦, 拯救下前幾頁d 巴打
Telegram group 裡面有個chi sin 佬
英國撚幫push留明
我想問問如果商場舖頭仲有一個月到期,但租務處嗰邊仲未搵我傾
係咪要自己搵佢?
驚自己搵佢會抬高個價
新加人lm
終於追晒post,見好多人唔識做宣傳?
黎緊會同partner創業 好緊張!
想幫startup or本土生意仔 做返d有意義既野,唔撚想再打份牛工
如果有巴絲需要宣傳advice,一定幫到盡 有咩留個tg傾下

免費?

Win win啦
當比我識人儲portfo都好
真心岩岩準備開始乜都唔識,
但講宣傳真係at least我知好多衰公司做壞規則,食你地夾棍,
好似前面有個巴打頭2個月番數,但之後無乜咁。
我自問見到啲公司咁,先唔想咁多人又唔識,信錯公司掉錢落海

巴打係11月開嗰間兩人公司?
有冇醫療行業
有冇醫療行業

中醫診所算唔算?
我想問問如果商場舖頭仲有一個月到期,但租務處嗰邊仲未搵我傾
係咪要自己搵佢?
驚自己搵佢會抬高個價

我未租過舖,但我認為要扮唔志在,先唔會加太多,純9 up, 高手請幫手
岩岩同朋友開快餐店
租金差唔多10萬
好撚辛苦 日日訓得幾個鐘
撞正新年又難請人
創業抗壓能力低同思緒唔清晰一定收皮

其實圍唔圍到本

計過數為到 呢家試業緊睇落去應該無問題
不過開鋪好撚多煩閪野 裝修都搞到死
真心佩服一個人創業既巴打

裝修真係一個大考驗
我D 飲食業既客好多裝修已經一大數要做好耐先圍得返
同埋D 牌個D 都好貴
岩岩同朋友開快餐店
租金差唔多10萬
好撚辛苦 日日訓得幾個鐘
撞正新年又難請人
創業抗壓能力低同思緒唔清晰一定收皮

其實圍唔圍到本

計過數為到 呢家試業緊睇落去應該無問題
不過開鋪好撚多煩閪野 裝修都搞到死
真心佩服一個人創業既巴打

裝修真係一個大考驗
我D 飲食業既客好多裝修已經一大數要做好耐先圍得返
同埋D 牌個D 都好貴

其實應該做外賣店易回本,hotdog, froyo 嗰d
有冇巴絲做緊入貨賣衫請part time? 或者分享下創業故事?
有冇醫療行業

中醫診所算唔算?

龍本坊之友?
冷門d做工業生產, 玩左幾年, 家下有幾檯CNC, 仲有部3D printer, 但一年生意都無3球

我黎緊都會自己做CNC,巴打都係機械底?
呢行全部上晒大陸咁制,以家d老師傅又退休,真係失傳咁滯
網店能 留名
岩岩創業拍片,有巴打需要可以搵我呀。
學生想搞低成本生意 可唔可以留名學野

即係收錢?

咁你有公司要宣傳唔知點運作,咪可以一齊交流下
唔使下下用錢識人咁市儈既講到
我係見呢度巴絲唔識先話出聲,睇下大家有無野可以幫下手啫

我仲未理解到你係收錢定唔收錢, 因為你講到好似純粹想幫人唔收錢咁...
確實, 呢個POST好多人想學宣傳, 不如你係度教下我地交流下

其實宣傳我見你地之前巴絲都係做fb ig,
我唔介意你地問我答,因為每人公司性質唔同
你落1000蚊ad同其他人落都會好大差別

我唔收錢幫你地睇下點再boost好d,又或者幫你分析下個page應該點做都得

巴打
我個Facebook page 搞極上唔到一千人like ,有冇得私底下問你睇下有冇計?

拍片好似得專拍wedding 果D先好搵

fb optimization同SEO, google大把免費資源用

不如你又開班教下SEO

自己GOOGLE 呢兩個KEYWORD大把野學啦,仲有D免費software添

其實都唔係單單打打架啦, 擺明插你係度兜生意 你試下自己出去開post, 包你即被人bam

我自問追晒呢個post見到個個都話唔識宣傳先出聲,
見你話半年上google第一頁咪當學下野,
我都講明咪傾下了解下,
創業無非都係大家互相幫忙,
無人第一次做生意乜撚都識晒,
多謝你關心 我仲存在
新加人lm
終於追晒post,見好多人唔識做宣傳?
黎緊會同partner創業 好緊張!
想幫startup or本土生意仔 做返d有意義既野,唔撚想再打份牛工
如果有巴絲需要宣傳advice,一定幫到盡 有咩留個tg傾下

免費?

Win win啦
當比我識人儲portfo都好
真心岩岩準備開始乜都唔識,
但講宣傳真係at least我知好多衰公司做壞規則,食你地夾棍,
好似前面有個巴打頭2個月番數,但之後無乜咁。
我自問見到啲公司咁,先唔想咁多人又唔識,信錯公司掉錢落海

巴打係11月開嗰間兩人公司?

唔係呀 點解咁講?

即係收錢?

咁你有公司要宣傳唔知點運作,咪可以一齊交流下
唔使下下用錢識人咁市儈既講到
我係見呢度巴絲唔識先話出聲,睇下大家有無野可以幫下手啫

我仲未理解到你係收錢定唔收錢, 因為你講到好似純粹想幫人唔收錢咁...
確實, 呢個POST好多人想學宣傳, 不如你係度教下我地交流下

其實宣傳我見你地之前巴絲都係做fb ig,
我唔介意你地問我答,因為每人公司性質唔同
你落1000蚊ad同其他人落都會好大差別

我唔收錢幫你地睇下點再boost好d,又或者幫你分析下個page應該點做都得

巴打
我個Facebook page 搞極上唔到一千人like ,有冇得私底下問你睇下有冇計?

而家無得pm唔知點搵,
你唔介意就留個contact啦

不如你又開班教下SEO

我自問追晒呢個post見到個個都話唔識宣傳先出聲,
見你話半年上google第一頁咪當學下野,
我都講明咪傾下了解下,
創業無非都係大家互相幫忙,
無人第一次做生意乜撚都識晒,
多謝你關心 我仲存在

我為人十分自私, 唔似你幫人幫到盡,唔好推個波叫我教
咁你又肯教人宣傳未 咁熱心就係度講解下啦, 拯救下前幾頁d 巴打, 佢地等你好耐, 你咁熱心應該唔介意係度公開教大家既~可?

我有需要,點聯絡?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞