Lihkgbiz - lihkg 創業小本守業group [1]

548 回覆
28 Like 0 Dislike
pish
pish

pish
再pish
pish

一路都唔想做wedding,但影呢d 搵唔到食

狗鐵嗰張好正
有無巴打有持牌補習社想轉手搵人頂讓?
同樣係創業者, 留名
租左間工廈賣玩具 今日拎鑰
網頁同event 同噴畫都可以搵我幫手呀
pish
有人響hkcec 創業展擺緊booth ?

冇人 ?

眨下眼就到4月
等我創造一個新term先, lish lish 即係等於 lihkg pish

lish

Lipish...lip pish
創業同付出時間唔成正比
有次去淘寶買左啲漂牙粉同牙線同埋個模型嗰啲亞加力盒
3日後到貨,之後半年賣哂比啲Yahoo Seller
賺左9萬

但自己公司名義搞果啲
吃力不討好

加油

Btw,
王道營運:副業資助本業
邪道營運:眾籌, e.g. 咖啡兄弟, 磁能線
想問下,如果想宣傳個website 比外國人(英美),應該用咩渠道?

Pinterest
冷門d做工業生產, 玩左幾年, 家下有幾檯CNC, 仲有部3D printer, 但一年生意都無3球

想問下,如果想宣傳個website 比外國人(英美),應該用咩渠道?

Pinterest

agger
如果放自己整嘅手袋上去pinkoi/ amazon/ ebay 嗰啲,大家點睇?覺得收得貴一直都唔敢郁,但又覺得香港個市場太細 放淘寶又驚人抄
IT狗,因公司要栽員,我自告奮勇話開公司接佢 job 做,主力都係做 support 狗同埋 d infra project, 依家大約返以前50%時間坐佢地 office, 實收以前月薪60%左右,不過冇哂假期同其他福利,依家要搵開始搵其他客仔, 另外亦都想用 d 搵到黎既錢開個網店賣下 d 自己鍾意既 gadget 野, 希望巴絲交流下
如果放自己整嘅手袋上去pinkoi/ amazon/ ebay 嗰啲,大家點睇?覺得收得貴一直都唔敢郁,但又覺得香港個市場太細 放淘寶又驚人抄

自己整網店,fb, ig promote 下都好平
IT狗,因公司要栽員,我自告奮勇話開公司接佢 job 做,主力都係做 support 狗同埋 d infra project, 依家大約返以前50%時間坐佢地 office, 實收以前月薪60%左右,不過冇哂假期同其他福利,依家要搵開始搵其他客仔, 另外亦都想用 d 搵到黎既錢開個網店賣下 d 自己鍾意既 gadget 野, 希望巴絲交流下

新開或開咗一排公司嘅巴打想要網上宣傳可以搵我,完全免費,不過要花你少少時間 !

覺得好似騙案咁,又或者想問下咩料既

add me telegram :Arucome
之前做過借貸 但本太細無肉食 想從頭黎過但要有本大嘅partner夾份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞