羽絨/風褸/旅行用品討論[12](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
無啦,啱啱收走哂
肯定攪唔掂, permafrost light down 的話,

你睇呢條link, official 係點recommend 點著 -15 ~ -25 度

https://www.youtube.com/watch?v=sIEfOu7IzK4

你著Permafrost Down Parka 厚d 個件, 裡面都仲要fleece 同雪褲 + 保暖褲

羽田機場個邊個三井outlet. Montbell 有Windstopper 既羽絨. 唔係permafrost, 唔知咩黎. 不過都有perma 咁厚身.

9400 yen. 平過偷.
有冇寫幾g;?
無寫, 不過摸上手, 係同permafrost light down parka 接近
想問有冇行山褲推薦?
鍾意嗰啲tactical pants
不過唔識牌子
想睇落修身啲嘅
最好又防水防刮
巴打邊到見到有折?
有咩集運送倒?
AIGLE, patagonia, Arcteryx

呢3個牌子邊個好d 同埋定位係咩
冇我size ..
唔講有咩用途,淨係問牌子?
一定揀AIGLE, 我眼中70%潮牌,30%功能
身邊好多中佬中女親戚特別鐘意哩個牌子
講牌子梗係patagonia啦
patagonia 環保撚至愛
咁Arcteryx呢?我見呢度最多人討論,但都唔平,因為佢耐用?
Arcteryx 叫做戶外界別潮少少,男人會鍾意多D
但喺佢保養喺一流,全新都換過
以前就
hard shell 買arcteryx
fleece 買patagonia
我都見唔倒有折
如果又想cutting好睇d 又有功能性係咪都係AIGLE?
你著乜 我件加s
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞