羽絨/風褸/旅行用品討論[12](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
女裝xs囉,不過修腰好似唔岩男人
你去試下先啦 怕你香港用會屌鬼
唔睇下童裝?仲好啦平啲

我都係矮撚167 70kg都係著m
童裝M碼?
即係我要童裝xs
最重要會唔會長到遮春袋
睇下到時 TNF venture2 / patagonia Calcite 有冇價減
都OK嘅,3Layers Gore-Tex,印象中見過千頭有交易,比起一街都係嘅Arcteryx Beta SL好九條街
唯一唔好就係重,我喺香港見過,拎上手感覺1KG左右,以Shell嚟講偏重
p記houdini
有件atom lt 做mid layer
大阪12-1月 要再加啲咩先夠暖
最平既就Montbell Storm cruiser

https://en.montbell.jp/products/goods/disp.php?product_id=1128615

老實講, atom LT 係日本12-1月其實係好撚薄....我好質疑夠唔夠暖. 你係香港10度以下著Atom LT 都夠暖就另計...
如果加埋件風褸夠唔夠定係直接買件羽絨會好啲?
我就係問緊你, 香港10度以下著Atom LT 夠唔夠暖? 當無風情仿下.
來緊十二月去北歐睇極光同去英國,已有kappa, atom LT 同Beta SL,想問下base layer 買sub zero ok嗎?同埋有冇邊間鋪多d base layer 睇
the-priory atom ar做緊$1640
我大概4年冇喺香港 我都唔記得咗當時點著
atom lt + 風褸
羽絨 會好啲
定係買多件atom ar

我會叫你買件羽絨 MONTBELL PERMAFROST LIGHT DOWN PARKA.

快靚正又防風. 又或者整件 Atom AR .

Atom LT + shell 係唔夠暖...
montbell permafrost light down parka 同atom ar 邊件會暖啲
十二月中北海道 Goretex外套 加件patagonia羽絨定montbell羽絨好 未決定好買邊件
今朝已經減左 m碼冇晒
就咁依對定要加埋上面對wool gloves?
買左件s碼
Montbell CHAMEECE Fleece Jacket其實暖唔暖?
5000yen好抵屌,但係香港冇得賣,要等去日本先有
LT 加風褸都唔會夠
LT 其實真係好薄 日本就買件羽絨喇

第一次去東京迪士尼凍到成個傻仔咁 果時十二月
自始都會著羽絨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞