羽絨/風褸/旅行用品討論[12](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
好 我睇睇先 唔該曬
descente allterrain呢個牌子如何?
有冇人著過alpha sl / beta sl
一直覺得啲人著呢類風褸好靚 但又未買過

有冇人對呢兩件有咩評價?
性價比極低,其他牌子同級最平唔過千有交易
質素嚟講亦都較差,防水膠紙位唔太耐用,而且着上身觸感麻麻
如果arcteryx 果隻beta sl hybrid都一樣?
Hybrid好少少,有一部分用咗c-knit,但同級其他brand又係平一截,例如mont-Bell
唔該曬巴打會再考慮下

題外話 知唔知佢著緊果件係咩款?

https://youtu.be/GFY1UwYKtKQ
同級可以考慮吓montbell 1101574 防風 輕暖
諗住12月去Yellowknife著,香港邊到多款試?
Overlander
就快11.11 唔知會唔會有網做折
11.11
Black friday
thanksgiving
日本牌子
唔錯
我都有兩件
就咁睇beta sl
佢個網啲貨量作唔作準架?好似無哂碼
成7000幾一件都叫唔錯?都係唔洗諗佢
買咗件Columbia 3 in 1,入面得件薄fleece,來緊聖誕去西安得0度左右,想買件omni heat羽絨,FP650(80%絨毛,20%羽毛)同FP700 (90%絨毛,10%羽毛)分別唔知大唔大?
宜家呢?
ig見到有鋪可以pre-order arcteryx atom LT hoodie $1599

不過要等2-4星期同唔知堅唔堅
大家Patagonia R2 黑色最平幾多錢入手?好少減價
Ig不了,而且black Friday都差唔多到,自己買仲穩陣
上星期手痕買左件atom lt hoody S tui USD$163.99
講真,佢地咪又係收晒單之後慢慢thanksgiving 訂
2件野係分別幾重?
靚價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞