羽絨/風褸/旅行用品討論[12](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
我就一件Kappa一件AR
香港主要著其他褸 造型為主
着到2對當然好. 其實你負20度, 你隻手係真係凍到無反應, 我買到係滑雪手套去睇極光. 因為你長期係出面等極光, 係凍到癲.
我都係會叫你買montbell permafrost down parka. -20度著light 係攪唔掂. 個件light 頂盡係北海道唔太冬既冬天著.
Atom AR 係厚好多架. Atom LT 我而家呢個天氣着到15度左右就唔夠暖.
自己係呢個post 由第1頁睇起, 我記得好似有個巴打講過佢開細舖頭, 賣Atom LT. 會平d.
旺角沙木尼

我都係著sub zero 去睇極光既.
我google 見都係-2度 到 0度左右你去個陣. 我覺得夠. 你可能加件Fleece 係裡面都夠做.

係我無去過, 唔知大唔大風. 你件Atom AR 係無防風. 你女友個件我無概念.
其實點先為知啱SIZE
我試alpha sv,XS太細,S又好似太大
件fission SV收左貨
入面羽絨係幾多fill?
裡面着到一件厚身fleece /Atom AR/Atom LT 為目標, 而著見Alpha SV 唔窄. 手袖其實係唔洗睇, 因為你着咩size , 個手袖都必定長過頭. 由其你係alpha 系列, 佢預你長期舉起雙手爬山個陣, 手袖仍然長過手腕.
Icebreaker 底衫好舒服

https://arcteryx.com/us/en/shop/mens/fission-sv-jacket

你買左先問咁得意既? 裡面唔係羽絨黎架喎
請問有冇arcteryx 門店喺邊
有少少,但香港定價都係標價7折,
比較貴 試下Size 上網買平d
舖頭喺旺角
唔該哂巴打
Atom ar 入風wo , 外面無防風?
我知上網買平d但我12月頭要用
你間店大概咩名
有冇atom lt hoody
想問下atom ar香港邊度有得試? 行過專門店 overlander同沙木尼都無
巴打係邊買 幾錢
我出面加件風褸得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞