羽絨/風褸/旅行用品討論[12](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
https://www.endclothing.com/hk/brands/arc-teryx
End 用 hk 直頭唔 show Arcteryx 果頁,改 gb、us 等先正常
我好怕凍想請教下如果負10度
montbell SUPER MERINO WOOL EXP 加件薄fleece再加montbell Permafrost Light Down Parka夠唔夠?
如果Permafrost Light Down Parka轉montbell aspen parka又夠唔夠, 因為aspen parka好似靚d

同埋呢我有個百痴問題
baselayer其實係咪唔洗日日換? 如果去5日就著足5日?
https://youtu.be/HHUMbJZbZ9g

造 baselayer 既料大部份都係快乾,去五日你帶兩三件每日洗
Kappa Hoody係咪無女裝版?
有無邊間女裝係同Kappa Hoody 同grade?
bad country 有online CS, 比佢cut單嘅巴打不如直接問下點解仲好啦
問咗喇,佢類似係話同供應商有agreement唔可以寄去啲freight forwarder,試咗幾間bxs shipbxo sunnxy都唔得,放棄

有fd話rei okay,但無8折
我前幾日係bac.country買左兩對鞋,寄去bns個集運都可以喎
lm
巴打用shipbxo咩倉買? 岩岩我用左ny個倉又取消左我件單
應該係patagonia事 試左2間代收都唔得
請問一件750FP 150g down weight, 一件750FP 200g don weight,去白川鄉睇點燈係咪150g嗰件都夠呢?我驚200g嗰件太熱返香港著唔返
而家Arcteryx係咪無網做緊折?
12月1月會去兩個月歐洲 由西歐葡萄牙嗰邊一路去到東歐,波羅的海,芬蘭嗰邊 但應該唔會睇光 溫度個range 預計平均會由17度到-15度 有機會更凍
因為係backpack 想pack light 有冇一件可以搞得掂 會帶唔同厚度底衫
係咪應該買 3in1或者layer好d 又想要有小小款
絲打 唔算太怕凍但極怕熱
有得直送香港?唔經代購都得?
有件ATOM LT HOODY CARIBOU色 M Size, 上年買著左幾次有冇人有興趣?
用集運
K11開左arcteryx店
可以試下SV咩質地
留定力黑五掃貨
沙木尼不嬲都有alpha sv
去過一次,搵唔到
我去親都見到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞