羽絨/風褸/旅行用品討論[12](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
想問Montbell除左褸,帽褲個d有無賣
想問英國2月同香港差幾多
atom lt 夠唔夠頂
想問有冇巴打試過喺trekkinn呢個網買 信唔信得過
等BLACK FRIDAY
唔夠
下個月頭去東京
想問atom LT+beta SL hybrid+保暖底衫夠唔夠頂?
差幾多到 入面加hoody fleece呢
同問
Kappa hoody 頂唔頂到咁凍 同埋香港邊度有得試 專門店同 overlander 都搵唔到
呢個網係咪冇伏? 計埋 shipping 都係$3200 左右
https://www.sunnysports.com/p-arckjm/arcteryx-kappa-hoodie-for-men
巴打你著咩size
我有件M size 買大左 著過幾次想放
話說諗住12月 去俄仔睇極光,我諗緊用之前3月挪威果件雪褸會唔會頂到
香港應該得沙木尼有呢個溫度嘅衣物賣,但都唔多
如果想揀返arcteryx的話我又建議直接上官網問cs可以揀咩褸
Btw kappa頂唔到
thanks
咁可能買 North face Himalayan series 不過好撚貴
sor 原來 Kappa 屌唔住
巴打覺唔覺hybrid 隔肋底條拉鍊有啲柒
過幾日去福岡,
日本MONTBELL 普通鋪啲野會唔會平過香港 定一定要去OUTLET.
有拉鍊賣貴千幾蚊wor師兄,你有上過雪山就知透氣度差好遠
真係未上過

咁巴打覺得平時出街著/間唔中行下山 有同冇差得遠唔遠
香港其實就直情唔使著hardshell, 其他國家凍的地方行山就睇下大唔大汗,就算著3 layers gore 我行行下都會內龍濕,老實講gore tex 透氣度係好差,如非必要在凍的地方真係唔建議包件hardshell
所以對我黎講格肋底拉鍊好重要,因為真係需要用到的時候就可以救到你
所以搵緊佢有邊幾款係加拿大制
去canal city買有得退埋稅 正常情況下平過 如果香港有折就唔敢包喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞