Fujifilm討論區(20) X-t2定X-t20

1001 回覆
13 Like 2 Dislike

買果陣咪有個盒囉

我見hoya d cheap 野好似無

filter個人多數買B+W nano

點解呢到全部人都咁富貴

唔係富貴既問題
而係買filter冇得省..入夜你就知我講咩

18-55有無邊隻平靚正filter 推介

You mean UV filter?
個人唔建議用,買個吹塵pump同lens pen 定期清潔就夠
你又唔係要拎支lens 同人格劍

你一定未試過俾啲小朋友窮得意使出一陽指篤落個鏡頭度

買果陣咪有個盒囉

點解呢到全部人都咁富貴

唔係富貴既問題

個人唔建議用,買個吹塵pump同lens pen 定期清潔就夠

諗起都

買果陣咪有個盒囉

點解呢到全部人都咁富貴

唔係富貴既問題

speechless
於富士 APS-C 無反中,現時最頂級的是 X-T2 相信大家都會同意,不過富士方面似乎就另有想法,據最新消息指,廠方原來已開始研發一部比頂級更頂級的 X-Mount 新機,機身的定價或會直迫 5,000 美元(約 HK$39,000)。

據了解,這部頂級新機將會以 X-T 系列作為設計藍本,不過卻不大可能以 X-T2 後繼,X-T3 的方式出現。消息指新機重點將會以攝錄作為主打,拍片功能上將可滿足專業要求,相機將會是富士 X 系列無反中,拍片功能最強的機款。從最近富士的動作來看,其實不難看出廠方銳意打入專業無反市場,先有支援 4K 及 F Log 的 X-T2,再於今年 CP+ 中一連發表了兩支 MK 系列的專業電影鏡 FUJINON MK18-55mm T2.9 及 FUJINON MK50-135mm T2.9,都是為了搶佔無反拍片市場而鋪路。廠方有什麼秘密武器可從早已站穩了陣腳的 Sony 手上分一杯羹?大家不妨拭目以待了。

消息來源:fujirumors
拍片不了

點解呢到全部人都咁富貴

唔係富貴既問題

speechless

呢d經驗 要某個年齡層先有

會心痛死
屌點解我搖枝1855入面會有聲架
好撚驚 係咪枝鏡入面爛左

講開琴日我借人哋部xt2用,開頭用嗰陣對焦有聲,之後用用下又冇聲,好奇怪
不過我冇搖嗰支鏡,幫你唔到
有冇巴打配舊鏡玩 最近睇左依個 blog 買左支黎玩

https://jonasraskphotography.com/2013/05/17/helios-44m-4-58mm-f2-review/

講開琴日我借人哋部xt2用,開頭用嗰陣對焦有聲,之後用用下又冇聲,好奇怪

本身都唔覺有聲,但對焦係會有聲,但頭先手痕搖一搖,我屌!!
點解有聲架!!!
有冇巴打配舊鏡玩 最近睇左依個 blog 買左支黎玩

https://jonasraskphotography.com/2013/05/17/helios-44m-4-58mm-f2-review/

八羽怪

點解有聲架!!!

我估計正常應該唔會有聲
建議上去showroom試下搖下嗰度啲鏡

點解有聲架!!!

我估計正常應該唔會有聲

人唔係香港
請問巴打們知唔知毒氣室有冇1024試?
想問下淨係普通係街或者行山影人像既話
咩牌子咩野型號既腳架會好d, 夠用夠穩定就得, 唔需要太貴
budget都係預幾舊水
心思思想由SONY轉會過黎

點解有聲架!!!

我估計正常應該唔會有聲

人唔係香港

我個枝都有聲喎

幾舊水 買左之後你孭2 3次出街之後應該唔會再想用

幾舊水 買左之後你孭2 3次出街之後應該唔會再想用

起碼要$800先至輕都可以攞出街都冇咁大負擔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞