Fujifilm討論區(20) X-t2定X-t20

1001 回覆
13 Like 2 Dislike

唔好咁講
買咗XT20嘅巴絲會好揼心

Day1都suggest一步到位架啦
X-T2同X-T20如果咁相近真係好奇怪
話曬都Flagship機

x-t20 未update姐
不過xt2 專業功能未必岩買xt20 既人用

如果自問唔需要太多自已唔會用到既功能倒不如入部 t20 kit 加多枝鏡冇咁嬲,反正成像質素兩部機都可以話係九成九相同。

無錯 除左手感 係功能上用唔到XT-2既功能 咁不如用XT20 再買鏡
畫質真係無分別

用緊metal grip 同xt2 一樣手感

原裝grip?

Yes

所以等緊xt2再趺價
比樓上幾位巴打毒一毒 想番條PD Slidelite比架 XT20添

我就麻麻地頸帶 所以無買 有capture 已經好好

咦有得夾喺backpack 帶又唔錯喎
死啦買capture定slidelite好

唔好咁講
買咗XT20嘅巴絲會好揼心

Day1都suggest一步到位架啦
X-T2同X-T20如果咁相近真係好奇怪
話曬都Flagship機

x-t20 未update姐
不過xt2 專業功能未必岩買xt20 既人用

如果自問唔需要太多自已唔會用到既功能倒不如入部 t20 kit 加多枝鏡冇咁嬲,反正成像質素兩部機都可以話係九成九相同。

無錯 除左手感 係功能上用唔到XT-2既功能 咁不如用XT20 再買鏡
畫質真係無分別

用緊metal grip 同xt2 一樣手感

原裝grip?

Yes

所以等緊xt2再趺價

跌唔到幾多 下代機都幾年後啦
變咗相機帶 / 相機袋post

想問下有無pd以外好睇又好用既相機袋
今天看Grand Prix... 支鏡唔係好跟到、部機盡了力keep up。媽的好撚想借人部X-T2用

因為太多人啱啱落坑

巴打係日本住定旅行

我覺得Lowepro某啲款都仲好睇過PD

利申 用緊PRVKE

巴打係日本住定旅行

旅行渣
仲有無人用仲緊XE1

想升級下

xe1+35.4
想今年入手pro2 但係又唔捨得部xe1

巴打係日本住定旅行

旅行渣

Facebook見到你

巴打係日本住定旅行

旅行渣

Facebook見到你

相應

利申 用緊PRVKE

涅盤巴個袋唔錯
幾錢入手?

利申 用緊PRVKE

涅盤巴個袋唔錯
幾錢入手?

計埋shipping around HKD2000

巴打係日本住定旅行

旅行渣

Facebook見到你

大家都係富士迷
急問XT1 kit要點set先可以影到煙花
今晚學校放想試下影下

利申 用緊PRVKE

涅盤巴個袋唔錯
幾錢入手?

2k岩筆直喎

利申 用緊PRVKE

涅盤巴個袋唔錯
幾錢入手?

2k岩筆直喎

樣係唔錯
但功能上可能PD會比較all round
急問XT1 kit要點set先可以影到煙花
今晚學校放想試下影下

你去google會快過喺度問
如果主要拎黎影小朋友,唔識執相,xt20 係唔係一個好選擇? 配咩鏡好? thanks

巴打係日本住定旅行

旅行渣

Facebook見到你

大家都係富士迷

邊個群
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞