Fujifilm討論區(20) X-t2定X-t20

1001 回覆
13 Like 2 Dislike

10-24 定 xt2
定一次過?

一次過呀 分期累事

消防隊長唔怕啦 peak design cuff ?

我都有
不過暫時仲用緊頸帶

條帶可以係邊到買

邊條
條手帶就係灣仔298買 因為近我公司

Peak design slide

灣仔298有

今日百老匯落坑

10-24 定 xt2
定一次過?

一次過呀 分期累事

消防隊長唔怕啦 peak design cuff ?

我都有
不過暫時仲用緊頸帶

username黎姐
部機太多功能 要花啲時間摸索下

Day1都suggest一步到位架啦
X-T2同X-T20如果咁相近真係好奇怪
話曬都Flagship機

x-t20 未update姐
不過xt2 專業功能未必岩買xt20 既人用

如果自問唔需要太多自已唔會用到既功能倒不如入部 t20 kit 加多枝鏡冇咁嬲,反正成像質素兩部機都可以話係九成九相同。

無錯 除左手感 係功能上用唔到XT-2既功能 咁不如用XT20 再買鏡
畫質真係無分別

用緊metal grip 同xt2 一樣手感

唔好自己呃自己啦
兩個層次嚟

真係對我無咩分別
係連拍差d 但我都唔用連拍

博士覆下我好喎
https://youtu.be/yEiNGR1t5L8
呢條友所提及既問題

我自己就唔大問題
不過就想買多幾條方便下自己

救命,x pro2灰色型到核爆
搵支紅色marker填個圓圈 即刻變leica
真係忍唔住啦!
分24個月,每個月都係唔使$800
我計黎做咩 我係諗住買xt20架

胡cfu,我又俾你毒翻轉頭...
明明戒甩咗一排X-Pro2石墨灰,你咁樣po一po,我又好掙扎了
加上有個friend琴日終於入咗富士坑,買咗X100F。我開始又抵受唔住誘惑
利申:600D + 18-135kit 一出用到宜家

買啦買啦
我考完midterm 入手
其實600D都唔新,你換機都唔算浪費
入手入手入手啦

好邪惡

如果自問唔需要太多自已唔會用到既功能倒不如入部 t20 kit 加多枝鏡冇咁嬲,反正成像質素兩部機都可以話係九成九相同。

無錯 除左手感 係功能上用唔到XT-2既功能 咁不如用XT20 再買鏡
畫質真係無分別

博士用緊邊隻grip
有無link

Fuji 隻MHG XT10
佢同xt20 一樣用得返
貴就貴d 但用完手感 個grip 位唔會覺得淺
渣得好舒服 深度同無加grip 既xt2 差唔多
用完grip 個螺絲位仲置返中
加快插唔會阻住電位

又要燒錢了

畫質真係無分別

博士用緊邊隻grip
有無link

加快插唔會阻住電位

又要燒錢了

去冰島有無帶fujifilm
你地d filter用咩setting架?

大路setting第一頁有講

畫質真係無分別

博士用緊邊隻grip
有無link

加快插唔會阻住電位

又要燒錢了

去冰島嗰陣XT20未出

博士用緊邊隻grip
有無link

加快插唔會阻住電位

又要燒錢了

去冰島嗰陣XT20未出

我去英國exchange 都好想去一去冰島
但唔係冬天總係差d野咁
想去interstellar 拍野果到

冬天去好多地方去唔到 加上日照時間短 天氣又差 會完全無mood影相
仲有無人用仲緊XE1

想升級下
x100t 同 x100f 用落差別大唔大? 純街拍 唔拍片
窮lun
x100t 同 x100f 用落差別大唔大? 純街拍 唔拍片
窮lun

x100f>>>>>x100t>>x100s>>>x100

x100f對焦強勁好多, 啲制擺位又靚曬, 又有iso dial, 又有joystick, 分別都幾大下
小弟想問下 xpro2 而家2手賣到幾多錢左右
我心郁郁想賣左部pro2換T2,用唔慣ovf

想放幾錢?

mrmrchu@gmail.com

Sorry 巴打
老婆話唔捨得部機,唔準我賣,因為果陣特登買來去渡蜜月
真係唔好意思

老婆是王道
巴打撐你

我都撐你,證明你老婆有品味,xpro2咁型
比樓上幾位巴打毒一毒 想番條PD Slidelite比架 XT20添
http://www.fujirumors.com/fujifilm-officially-announces-new-firmware-x-t2-x-pro2-33-improvements-full-list/

Firmware內容

fuji真係用fw update整左部新機出黎

xt2同xt20個功能差距即刻拉遠左

唔好咁講
買咗XT20嘅巴絲會好揼心

畫質真係無分別

原裝grip?
好想買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞