Fujifilm討論區(20) X-t2定X-t20

1001 回覆
13 Like 2 Dislike

下星期二入啦

正呀! 入咩鏡?

Kit 先咋 我咁廢 用下kit 摸下最鍾意既焦段先

扮咩丫新手
快d一齊加入 用fujifilm 真係開心好多 有返影相既樂趣

窮廢7
其實主因有好多洗費 唔敢亂買太多野

買左上黎報告 做個輕開箱

諗住今日去入手
新手入坑
二手XT2 咩價到 屋企有錢銀問題要放 買左二個月到 行貨

巴打係咪放 有意
想問下xf系列啲鏡頭係咪多數日本製造

唔同產地應該影響唔大
準備入手1024去旅行
諗緊換唔換走16-55入定焦好
我諗我老婆最多淨係俾我買一枝&換一枝
俾大家會點揀?
準備入手1024去旅行
俾大家會點揀?

旅行1024 同1655啦
準備入手1024去旅行
俾大家會點揀?

旅行1024 同1655啦

Thanks
between 枝1655有冇人有興趣
去完旅行返黎放
前年買左部X-A2 覺得都幾夠用,最近想換鏡(影人同景多),巴打們有冇推介
樓上想俾人BLOCK
想問下,如果係影event同影旅行風景既話,應該入支16.4,90f2定55200好完全決定唔到
想問下,如果係影event同影旅行風景既話,應該入支16.4,90f2定55200好完全決定唔到

影event請入50140

我知入鏡王,但係依家無噤多錢想搵支萬用少少既鏡,因為依家我只係得支1855

我知入鏡王,但係依家無噤多錢想搵支萬用少少既鏡,因為依家我只係得支1855

咁就入56.2啦 55-200想用黎影咩?

影咩野event?室內,結婚?50140可能太長⋯1655用途廣泛D。

應該室外多,因為會影街站之類,但係又貪心想可以拎埋去旅行打下景噤

應該室外多,因為會影街站之類,但係又貪心想可以拎埋去旅行打下景噤

應該係18135岩你多D
FAQ 的Q13下個post要轉一轉subject
集思廣益

13. X-T2 同 X-T20 分別係邊?

答:X-T2:weather resistant(WR),設有battery grip(可 boost performance), made in Japan (mij),有獨立ISO同metering 轉盤,有dual UHS-II sd card slot,有三向反mon,evf大d 同 refresh rate 快d (in boost mode),有 custom Auto-focus setting,有F-log 錄影, 有AF point joystick(波棍)

X-T20:有touch mon,只有一個UHS-I sd card slot,輕d,平d

Source: http://mirrorlesscomparison.com/preview/fuji-xt2-and-xt20/

如有遺留,煩請補充
集思廣益

答:X-T2:weather resistant(WR),設有battery grip(可 boost performance), made in Japan (mij),有獨立ISO同metering 轉盤,有dual UHS-II sd card slot,有三向反mon,evf大d 同 refresh rate 快d (in boost mode),有 custom Auto-focus setting,有F-log 錄影, 有AF point joystick(波棍)

X-T20:有touch mon,只有一個UHS-I sd card slot,輕d,平d

Source: http://mirrorlesscomparison.com/preview/fuji-xt2-and-xt20/

如有遺留,煩請補充

XT20 MI咩
集思廣益

如有遺留,煩請補充

XT20 MI咩

China xt20用家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞