Fujifilm討論區(20) X-t2定X-t20

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
依個po睇得多真係會跌錢
好想忍住唔入黎

同感
岩岩入左部xt20
但好似壞壞地
OFF 左仲有數字係viewfinder
仲周不時畫面亂碼

試試 update firmware。

有出咩

XT20未有firmware update喎

唔該巴打 都係聽日拎去換穩陣

咁誇

真係好誇,未到七日有冇得拎返去鋪頭換?

試試 update firmware。

有出咩

咁誇

直頭叫壞撚左喎
lr開心版 大家有無人用緊?
http://www.fujirumors.com/fujifilm-officially-announces-new-firmware-x-t2-x-pro2-33-improvements-full-list/

Firmware內容

fuji真係用fw update整左部新機出黎

xt2同xt20個功能差距即刻拉遠左

唔好咁講
買咗XT20嘅巴絲會好揼心

Day1都suggest一步到位架啦
X-T2同X-T20如果咁相近真係好奇怪
話曬都Flagship機

x-t20 未update姐
不過xt2 專業功能未必岩買xt20 既人用

如果自問唔需要太多自已唔會用到既功能倒不如入部 t20 kit 加多枝鏡冇咁嬲,反正成像質素兩部機都可以話係九成九相同。

無錯 除左手感 係功能上用唔到XT-2既功能 咁不如用XT20 再買鏡
畫質真係無分別

有出咩

咁誇

直頭叫壞撚左喎

因為佢一時時
依家又正正常常

會唔會換唔到架

相機布幾銀左右 聽日去買先

二百零蚊有塊

唔急就淘淘買

買得過

又厚又重, 我買過兩塊

即係抵唔抵

就咁放入peak design everyday backpack 20 L for daily purpose

個人覺得PD Everyday Backpack都幾柒下

相機布幾銀左右 聽日去買先

二百零蚊有塊

唔急就淘淘買

買得過

又厚又重, 我買過兩塊

即係抵唔抵

就咁放入peak design everyday backpack 20 L for daily purpose

個人覺得PD Everyday Backpack都幾柒下

又唔想成個袋都係放相機既野
但又想佢有好少少既保護

今日百老匯落坑

今日百老匯落坑

10-24 定 xt2
定一次過?

今日百老匯落坑

10-24 定 xt2
定一次過?

一部到位

今日百老匯落坑

10-24 定 xt2
定一次過?

一次過呀 分期累事

今日百老匯落坑

10-24 定 xt2
定一次過?

一次過呀 分期累事

消防隊長唔怕啦 peak design cuff ?

我都有
不過暫時仲用緊頸帶

今日百老匯落坑

10-24 定 xt2
定一次過?

一次過呀 分期累事

我都有
不過暫時仲用緊頸帶

條帶可以係邊到買

今日百老匯落坑

10-24 定 xt2
定一次過?

一次過呀 分期累事

我都有
不過暫時仲用緊頸帶

條帶可以係邊到買

邊條
條手帶就係灣仔298買 因為近我公司

今日百老匯落坑

10-24 定 xt2
定一次過?

一次過呀 分期累事

我都有
不過暫時仲用緊頸帶

條帶可以係邊到買

我見人用clutch for mirrorless 會走位 最後都無買

巴打你用咩?

10-24 定 xt2
定一次過?

一次過呀 分期累事

我都有
不過暫時仲用緊頸帶

條帶可以係邊到買

我見人用clutch for mirrorless 會走位 最後都無買

巴打你用咩?

我用cuff 咋 姐係可以cool 實隻手就算
我都好鍾意clutch 但我見youtube 有條友用xt1 係咁甩手 所以卻左步 clutch 好撚型

岩岩試左放落xt2 又無咩走位問題
可能xt2大xt1少少掛

唔好咁講

如果自問唔需要太多自已唔會用到既功能倒不如入部 t20 kit 加多枝鏡冇咁嬲,反正成像質素兩部機都可以話係九成九相同。

無錯 除左手感 係功能上用唔到XT-2既功能 咁不如用XT20 再買鏡
畫質真係無分別

用緊metal grip 同xt2 一樣手感

唔好自己呃自己啦
兩個層次嚟

唔好咁講

畫質真係無分別

用緊metal grip 同xt2 一樣手感

博士用緊邊隻grip
有無link

今日百老匯落坑

10-24 定 xt2
定一次過?

一次過呀 分期累事

我都有
不過暫時仲用緊頸帶

條帶可以係邊到買

邊條
條手帶就係灣仔298買 因為近我公司

Peak design slide
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞