Fujifilm討論區(20) X-t2定X-t20

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
有無師兄試過Xt2 拎上去cal mon 唔知要唔要擺底 星期一打去問

原來有得拎部機去cal mon
比女朋友隻lotion 手 掂到塊filter 用鏡頭紙抺完都成塊油
係咪只能買過塊算

即刻飛咗你女朋友佢就得了

邊到我揀
用鏡頭筆會唔會好過紙

鏡頭筆好d
比女朋友隻lotion 手 掂到塊filter 用鏡頭紙抺完都成塊油
係咪只能買過塊算

邊到我揀
用鏡頭筆會唔會好過紙

鏡頭筆好d

咁買枝鏡頭筆試下先
有無師兄試過Xt2 拎上去cal mon 唔知要唔要擺底 星期一打去問

原來有得拎部機去cal mon

等報告
係咪只能買過塊算

邊到我揀
用鏡頭筆會唔會好過紙

鏡頭筆好d

咁買枝鏡頭筆試下先

鏡頭筆上面的碳粉有助移除鏡面上的油漬
仲用緊xe1 黎緊應該買xpro2

買啦,超級大進步

有無巴打有興趣,買錯左
入多支16.4好定 23.4好
已有35.4
已有35.4

why not 1024?
已有35.4

why not 1024?

10-24 等放左支18-55先

買啦,超級大進步

冇錯,我都係由 pro1 上 pro2,剩係對焦速度反應已經升左幾班。
究竟18-55值唔值得keep,開始想轉玩定焦
睇緊35/2
睇緊35/2

keep啦 留嚟去旅行幾有用
睇緊35/2

萬用鏡
睇緊35/2

最衰我係無咩時間去旅行呢
睇緊35/2

萬用鏡

諗住習慣下定焦,到時一鏡打天涯

XT20 18 55
睇緊35/2

萬用鏡

keep住先無蝕

XT20 18 55

啲船
睇緊35/2

萬用鏡

35.4好似靚仔d
小弟準備買

XT20 18 55

啲船

同感 啲船
5月準備歐遊 諗緊入手1024 定買35.4 好

利申得xt1 + 1855 kit

信我
去歐洲1024係不二之選

信我
去歐洲1024係不二之選

x2 唔好太迷信定焦,尤其是去旅行影景就知 10-24 定 35.4 邊枝好。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞