Fujifilm討論區(20) X-t2定X-t20

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
新手係蘇寧已入xt20
個時睇機唔識check
返黎玩左兩日發現 支1855 個鏡頭入面內圈個條邊有條好細既痕仔係度
因為唔係鏡頭表面之前無發現
同埋又好似影響唔到影相
但係咪應該拎去換比較好?

我都有條痕仔係咪個個都有嫁

點會個個都有

本身都諗會唔會個個都好易有
其實就應該唔會影響影相既
驚如果我有機會放鏡出去 比人壓價炸
Xt-20 kit 已入手 各位多多指教

入鏡啦入鏡啦

1024定samyang 12mm

影日間風景或室內建築 10-24 mm機動性較高
但12 mm平d,可以當學下用手動鏡,光圈較大,影星空較便利

多謝爸打意見
我見肥花有人放samyang二手$1650 無保
五六百蚊買兩年保有無需要呢

入鏡啦入鏡啦

但12 mm平d,可以當學下用手動鏡,光圈較大,影星空較便利

多謝爸打意見

即係1650抵屌?
Xpro2點睇

你想點睇?

入鏡啦入鏡啦

多謝爸打意見

即係1650抵屌?

一手都係2000到
想買 有無人中過伏?
http://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=530493595154&spm=a312a.7700714.0.0.1HX65h#detail

Xt20 fit唔fit?

睇用家圖應該無伏

但木質會'sin' 手...
我prefer 原廠柄個荔枝皮
夠啜手單手拎會安心好多

原廠好貴

MHG-XT10??

買左成750

搵到呢隻
http://www.metro-case.com/grips/multi-grip-for-fujifilm-x-t10
好似唔錯 仲要好輕 只係43grams

好肉酸
有無人買左Gfx ? 本身用緊xt1 想換
想買 有無人中過伏?
http://m.intl.taobao.com/detail/detail.html?id=530493595154&spm=a312a.7700714.0.0.1HX65h#detail

睇用家圖應該無伏

夠啜手單手拎會安心好多

原廠好貴

MHG-XT10??

買左成750

搵到呢隻
http://www.metro-case.com/grips/multi-grip-for-fujifilm-x-t10

好肉酸

外形真係負分 但好似幾好渣手
想買xt-2
就咁入支35.4
想一支走天涯有無問題?

Kit鏡值得入?

同問
想買 有無人中過伏?

睇用家圖應該無伏

夠啜手單手拎會安心好多

原廠好貴

MHG-XT10??

買左成750

搵到呢隻

好肉酸

外形真係負分 但好似幾好渣手

計埋運費 91usd 700幾蚊港紙
呢個價都係買返原廠穩陣d
想買xt-2
就咁入支35.4
想一支走天涯有無問題?

Kit鏡值得入?

同問

kit鏡是好鏡
手頭上有kit鏡,35.4,90.2
如果去旅行你地會帶邊兩枝去

入多支16.4 再有90.2

kit加35.4

kit加35.4

贊成,35.4 做隨身鏡
想影景先換18-55

入鏡啦入鏡啦

多謝爸打意見

即係1650抵屌?

一手都係2000到

我上price.com睇行貨都係二千二
水先係二千
定其實水貨都可以接受
窮學生想早少少買黎玩熟佢遲啲grad trip用
新手係蘇寧已入xt20
個時睇機唔識check
返黎玩左兩日發現 支1855 個鏡頭入面內圈個條邊有條好細既痕仔係度
同埋又好似影響唔到影相

點會個個都有

我諗就個個都有,我同個fd既18-55(我既MIJ,佢既MIC)都有條痕係入面個圈
今日買撚左peak design 既袋 20L
真係好好J
但Qc 麻麻 有少少地方defective
聽日拎去換過

買左邊款?

救命,x pro2灰色型到核爆
搵支紅色marker填個圓圈 即刻變leica
真係忍唔住啦!
分24個月,每個月都係唔使$800
我計黎做咩 我係諗住買xt20架

胡cfu,我又俾你毒翻轉頭...
明明戒甩咗一排X-Pro2石墨灰,你咁樣po一po,我又好掙扎了
加上有個friend琴日終於入咗富士坑,買咗X100F。我開始又抵受唔住誘惑
利申:600D + 18-135kit 一出用到宜家
新手係蘇寧已入xt20
個時睇機唔識check
同埋又好似影響唔到影相

點會個個都有

我諗就個個都有,我同個fd既18-55(我既MIJ,佢既MIC)都有條痕係入面個圈

我都有 我收細光圈 試左好多張相
睇唔到有問題就無理會

救命,x pro2灰色型到核爆
搵支紅色marker填個圓圈 即刻變leica
真係忍唔住啦!
分24個月,每個月都係唔使$800
我計黎做咩 我係諗住買xt20架

胡cfu,我又俾你毒翻轉頭...
明明戒甩咗一排X-Pro2石墨灰,你咁樣po一po,我又好掙扎了
加上有個friend琴日終於入咗富士坑,買咗X100F。我開始又抵受唔住誘惑
利申:600D + 18-135kit 一出用到宜家

買啦買啦
我考完midterm 入手
其實600D都唔新,你換機都唔算浪費
入手入手入手啦
想問下巴打們嘅經驗, 如果帶住部xt2去旅行, 想自拍嘅話, 你會:
1) 掉轉部xt2盲拍
2) 放低部xt2, 用返手機前置鏡頭影
3) 手機app remote

見到銀xt2實物一直念念不忘 仲1516緊
想問下巴打們嘅經驗, 如果帶住部xt2去旅行, 想自拍嘅話, 你會:
1) 掉轉部xt2盲拍
2) 放低部xt2, 用返手機前置鏡頭影
3) 手機app remote

見到銀xt2實物一直念念不忘 仲1516緊

手機算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞