[殭屍電影] 救殭清道夫 Vampire Cleanup Department劇情討論區

1001 回覆
76 Like 6 Dislike
個人覺得套戲好唔撚掂 暫時係今年最差嘅一套
啲bug多到痴線,babyjohn啲戲又爛到飛天
講真你話成本低唔係問題,但你book完咁大個商場拍最後嗰場,最後竟然hea到喺大堂打幾嘢就收工。咁不如喺山邊拍或者屋村拍仲平啦
原本我係有期望入場,諗住有Juno套疆屍6,7成已經收貨,點知係我諗多咗

btw,林明禎係幾好j
ToNick果陣都已經成日聽恆仔
歌正呀但有d plug in位好奇怪
林明幀正呀
無喇 完

隻歌出場個位哂左
明明應該最後先出但又唔係

係囉消失懷中播有feel
有冇人知完曬片尾仲有冇野睇

冇,星爺話唔係大片所以冇彩蛋,

中marvel毒太深
又係個個乜春baby
又係個個乜春baby

你個名
林明幀正呀
無喇 完

隻歌出場個位哂左

我仲唸住佢尾個到又會播多次添
林明幀正呀
無喇 完

隻歌出場個位哂左

竟然冇
幾鐘意個setting但無咁多愛情戲好啲
但都幾好睇嘅
林明幀正呀
無喇 完

隻歌出場個位哂左

竟然冇

認同,一係消失懷裡,一係出credit時播mtv
用劍殺殭屍好似會求不超生?
但火化之前會作法超渡 所以捉到嘅話都唔直接殺?
好似係咁
好似係咁

好似係咁

好似boss呢類重怨氣既殭屍先至用劍
套戲有無講,定係我腦補返黎
林明幀正呀
無喇 完

隻歌出場個位哂左

竟然冇

起歌個位好怪好造作,應該出credit先起
一係果個位出純音樂
林明幀正呀
無喇 完

隻歌出場個位哂左

竟然冇

起歌個位好怪好造作,應該出credit先起
一係果個位出純音樂

慣常就名單播歌既
個人覺得套戲好唔撚掂 暫時係今年最差嘅一套
啲bug多到痴線,babyjohn啲戲又爛到飛天
講真你話成本低唔係問題,但你book完咁大個商場拍最後嗰場,最後竟然hea到喺大堂打幾嘢就收工。咁不如喺山邊拍或者屋村拍仲平啦
原本我係有期望入場,諗住有Juno套疆屍6,7成已經收貨,點知係我諗多咗

btw,林明禎係幾好j

劇本好弱
主角前面學既理論同武器無乜應用到落最後打大佬
睇前面學野仲諗住鋪後面伏線,但係去到打大佬都係輕輕帶過
琴日特登上面書 睇下佢地今日去邊謝票 就睇個場!

套戲就一般啦 如果可以加多d殭屍野會好d

明禎好靚
岩岩又諗起套野有bug
VCD捉到殭屍會火化
但用劍拮殭屍,殭屍就即刻變灰
點解佢地唔次次都當場用劍殺殭屍,咁咪唔駛做多樣野

返到屋企愈諗愈多bug

火化殭屍應該係有特別原因,見佢地有儀式,或者帶番去做研究
但係好勁個D殭屍就即場殺

可能係火化可以比疆屍安息掛
一刀吉死會永不超生?
岩岩又諗起套野有bug
VCD捉到殭屍會火化

返到屋企愈諗愈多bug

一刀吉死會永不超生?

俾劍插係永不超生
火化嗰啲有得投胎
(呢套戲)
Btw明禎好似噚日謝完頭兩場票之後就去咗機場,之後兩場都冇
Btw明禎好似噚日謝完頭兩場票之後就去咗機場,之後兩場都冇

係啊
愛情片
尋晚睇完,有啲虎頭蛇尾,重有首歌個plug 位好怪

岩岩又諗起套野有bug
VCD捉到殭屍會火化

返到屋企愈諗愈多bug

一刀吉死會永不超生?

俾劍插係永不超生
火化嗰啲有得投胎
(呢套戲)

仲有明明個鬼佬研究到個支針
但係打大boss個陣 竟然冇用過支針
同埋到最尾研發到疫苗同個支針
仲邊洗咁多人捉殭屍
Btw好多呢類型嘅片都好多bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞