[殭屍電影] 救殭清道夫 Vampire Cleanup Department劇情討論區

1001 回覆
76 Like 6 Dislike
成套戲燈光都係 紅黃同青藍
但係最後打boss唔同咗
成件事好似格格不入咁
有冇人諗住5.28去台灣睇明禎演唱會
唔知點解想寫個陳冬冬加入vcd 後,同張春天的故事

不過都支持巴打你寫

睇多次就哩個星期開始寫
小續集

係日本

係日本

我琴晚突然彈起個諗頭好想去

係日本

但自己一個去又ON99咁

不過都支持巴打你寫

睇多次就哩個星期開始寫
小續集

係日本

唔會

有D毒撚朋友 都係成日一支公飛日本睇演唱會啦

不過都支持巴打你寫

睇多次就哩個星期開始寫
小續集

係日本

開個明禎post討論啦

係日本

開個明禎post討論啦

搵人開啦
佢隻碟到底邊度有得賣

係日本

唔會

有D毒撚朋友 都係成日一支公飛日本睇演唱會啦

第一次自己出外都係搵條友一齊去好D
睇完鍾意左隊長

睇完之後更愛佢
之前已經有留意佢
今次徹底迷上左佢

我都係

你竟然有睇呢套
掃把劍幾正,好似人地用啲拐杖刀咁,星戰dooku,

掃把劍真係唔錯,清道夫個設定幾好
不過個男主角真係好唔掂,錢小豪都吸引過佢

有時佢對住明禎份傻傻地表情,都ok

而佢地打交招式係取自清道夫姿勢
男主話自己係垃圾,清道夫看似卑微,其實都一樣幫到人,仲可以好英雄,睇你點諗點做

諗起衝鋒車

超人底褲著入面定出面,超人就係超人,都係英雄

我好鍾意衝鋒車

男主話自己係垃圾,清道夫看似卑微,其實都一樣幫到人,仲可以好英雄,睇你點諗點做

諗起衝鋒車

超人底褲著入面定出面,超人就係超人,都係英雄#i#

我好鍾意衝鋒車

古sir好少拍戲

諗起衝鋒車

超人底褲著入面定出面,超人就係超人,都係英雄#i#

我好鍾意衝鋒車

古sir好少拍戲

佢拍既戲黎講最好睇係求戀期同衝鋒車
睇音樂台古蛇post 成日話會開戲但又走數

不過都支持巴打你寫

睇多次就哩個星期開始寫
小續集

留名支持
為錢小豪而睇
為錢小豪而睇

幾型
大約幾時落畫? 想去睇但呢排好忙
票房幾時有
大約幾時落畫? 想去睇但呢排好忙

觀乎口碑同入場人次,我諗都有多一個禮拜貨仔
黎緊星期四有兩套算係大片既戲上,應該會cut咁堆場次
下個禮拜就難講,上埋ghost in the shell同一念無名,應該得返幾場
票房幾時有

同日開畫的中型發行電影仍算有著一定入座,當中娛藝發行、錢小豪與蔡瀚億主演的《救殭清道夫》首天於28院映逾百場下,仍獲得近4,500人次,每場平均人次逾43,推算收入接30萬。《救》片屬甄栢榮與趙善恆的首部執導長片,在演員陣容一般下,主要賣點來自殭屍題材,看來仍算是拿到類型電影的觀眾。不過這類題材電影一般於周末爬升較差,且看是次又會否有同樣狀況。

Source: http://www.hkfilmblog.com/archives/54665

在《美女與野器》開畫後,其餘新片於周末表現個別發展。當中娛藝發行的殭屍題材港片《救殭清道夫》在周四表現不弱下獲增場一成四至28院映近120場,昨獲近7500人次捧場,爬升比率約在七成二左右,每場平均人次則為64,推算收入約50萬。《救》片題材因缺乏家庭市場每每於周末爬升較弱,目前看來爬升算有交代。《救》片雖由兩位新導執導,但是看來坊間亦有一定支持者,同時為電影於三天累積接近120萬。

Source: http://www.hkfilmblog.com/archives/54697
為錢小豪而睇

幾型

覺得老咗似艾威
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞