[殭屍電影] 救殭清道夫 Vampire Cleanup Department劇情討論區

1001 回覆
76 Like 6 Dislike
岩岩又諗起套野有bug
VCD捉到殭屍會火化
但用劍拮殭屍,殭屍就即刻變灰
點解佢地唔次次都當場用劍殺殭屍,咁咪唔駛做多樣野

返到屋企愈諗愈多bug

好掛住佢地

明禎幾時再黎香港
岩岩又諗起套野有bug
VCD捉到殭屍會火化

返到屋企愈諗愈多bug

火化殭屍應該係有特別原因,見佢地有儀式,或者帶番去做研究
但係好勁個D殭屍就即場殺
岩先睇完

幾好睇真心值得入場,笑位真係好笑

係由邵音音講路係自己行,大家出發打大佬果度開始去得太快

呢度起承轉合快到

個半鐘真係唔夠喉

把刀其實幾正
岩岩又諗起套野有bug
VCD捉到殭屍會火化

返到屋企愈諗愈多bug

更大既bug仲有
其實唔好話呢套,其他港產殭屍片都有呢種bug
點解唔整現代武器來殺殭屍
N年前殭屍先生都算,千機變又係咁,到依家呢套都剩係識得用刀刀劍劍
岩岩又諗起套野有bug
VCD捉到殭屍會火化

返到屋企愈諗愈多bug

更大既bug仲有
N年前殭屍先生都算,千機變又係咁,到依家呢套都剩係識得用刀刀劍劍

傳統
岩岩又諗起套野有bug
VCD捉到殭屍會火化

返到屋企愈諗愈多bug

更大既bug仲有

刀劍,近戰拍好睇 有動作
多謝哩套電影令到我同明禎BB合照左幾次

我未同到佢影佢今日就走左
今日要番工去唔到

今日要番工去唔到

一次來左我地學校放映會
琴晚又movie express謝票場
仲要被人抽中出去講感受攞獎品
前世修來的福分
岩岩又諗起套野有bug
VCD捉到殭屍會火化

返到屋企愈諗愈多bug

更大既bug仲有

傳統

咁傳統都可以現代化架
岩岩又諗到上面講個大製作setting可以玩得仲大D
將殭屍片當戰爭片咁片
話人族次次見殭屍就殺,殭屍終於頂唔順人族呢D大人族主義,決定同人族開戰
人族組織軍隊用現代武器還擊
人族政府甚至仆街到用核武來攻擊殭屍
咁可以反映人不如屍之餘,亦可以俾人睇到殭屍到咗今時今日仲係唔係刀槍不入

今日要番工去唔到

星期五個晚,因為知佢謝票,應該會同其他人係影院VIP房等,或者咁上下時間出現,由經理安排係開場前入去

本來諗住番去見下面,大膽要求,其實應該可以有機會影下相

街上人都有得影

我仲同同事講笑,話想揾救殭清道夫個D符貼係林明禎頭到影相

今日要番工去唔到

星期五個晚,因為知佢謝票,應該會同其他人係影院VIP房等,或者咁上下時間出現,由經理安排係開場前入去

本來諗住番去見下面,大膽要求,其實應該可以有機會影下相

街上人都有得影

我仲同同事講笑,話想揾救殭清道夫個D符貼係林明禎頭到影相

今日經理話我又唔番去,走數
個故事弱左啲啲
太過focus 係training 到
大膽問就有機會喇
我用普通話同佢講:隊長,可不可以拍個照
佢D笑容係冇停過
五月尾有冇絲巴會去明禎演唱會?
利申飛已買
ToNick果陣都已經成日聽恆仔
歌正呀但有d plug in位好奇怪
林明幀正呀
無喇 完
大膽問就有機會喇
我用普通話同佢講:隊長,可不可以拍個照
佢D笑容係冇停過
五月尾有冇絲巴會去明禎演唱會?
利申飛已買

撚有錢去台灣咩
有冇人知明禎隻碟仲有冇邊度有得買

想知+1
下次攞比佢簽名
ToNick果陣都已經成日聽恆仔
歌正呀但有d plug in位好奇怪
林明幀正呀
無喇 完

隻歌出場個位哂左
明明應該最後先出但又唔係

想知+1
下次攞比佢簽名

仲有本連碟既寫真集
有冇人知完曬片尾仲有冇野睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞