[殭屍電影] 救殭清道夫 Vampire Cleanup Department劇情討論區

1001 回覆
76 Like 6 Dislike
岩岩又諗起套野有bug
VCD捉到殭屍會火化
但用劍拮殭屍,殭屍就即刻變灰
點解佢地唔次次都當場用劍殺殭屍,咁咪唔駛做多樣野
你地有做愛架可 無戴套架可

呢幕真係笑撚死
個電話咁耐都未熔仲要仲有電

呢幕真係笑撚死
個電話咁耐都未熔仲要仲有電

套戲d笑位幾好笑 我睇果場好幾個位都有爆笑聲

講起邵音音
我又諗返起佢之前參加反港獨示威

成日扮本土揾食
依套野絕對唔差
係宣傳弱

呢幾年多留意返港產片
發現唔夠成本宣傳真係港產片死症

唯有靠可碑
今晚去睇

今個月個個禮拜都有咁多大片既情況下,我覺得算多場了

最緊要係你睇完覺得好睇既話,介紹返俾身邊人知

係真係要支持多啲

前幾日睇新聞話正苦鼓勵各區起多D戲院
業界人士又話應該鼓勵戲院多推廣港產片
我心諗:你做到先算啦

嘥氣 政府撥多d資金支持新導演開戲,有用過開多d戲院
姐係好似首部劇情電影計劃/ 電影發展基金果類咁
林明禎笑個時甜到入心
岩先睇完

幾好睇真心值得入場,笑位真係好笑

係由邵音音講路係自己行,大家出發打大佬果度開始去得太快
終於睇左,套戲係有限資金之下黎講唔錯,可以一睇既爆谷片
整體都係果d套路,小夏俾人捉走之後開始暴走,商場大戰好難睇
愛情線普普通通,如果可以講多d殭屍野就更好

人屍戀條線真係太長,不過好睇過陀地驅魔人果條 個尾同tbb啲膠劇差唔多 但港產片黎講都值得入場支持
btw佢玩經典作品果啲位幾好笑:馬小玲、葉小倩

結局遇番個一模一樣勾起回憶,真係好鬼多電影,劇都係咁
不過睇整體ok既

陀地驅魔人條線好核突
呢套人屍戀無陀地咁難睇,但係套路都幾老土
見張春天開頭睇治屍錄講幾種殭屍類別,以為有鋪後面伏線,但只係輕輕帶過
手機影符咒果d野,後面又無乜點玩
有朋友話套野個套路好似marvel
睇真啲又真係似
VCD 起源故事

陀地驅魔人條線好核突
呢套人屍戀無陀地咁難睇,但係套路都幾老土
見張春天開頭睇治屍錄講幾種殭屍類別,以為有鋪後面伏線,但只係輕輕帶過
手機影符咒果d野,後面又無乜點玩

手機影符淨係問左句 “wtapps send 相得唔得“

跌番部iphone諗起上海灘賭聖俾番銀仔丁生果度

呢對人屍夠輕鬆搞笑所以易接受d
平心而論,成套戲始終因為係低成本出品,唔可以玩大製作
既然套戲主題係人屍可以共存
如果可以玩大規模製作,俾我係編劇,我會選擇咁玩
話殭屍其實同人一樣,都有自己既生活同社會
而且有D好殭屍仲俾人更有人性
主角因為知道呢樣野所以反對遇屍必殺
反派可以設定係想利用殭屍作惡既野心份子
呢D仲更加可以突顯出人不如屍

幾正 但咁樣完全偏離套戲既路線
其實我幾鍾意套戲vcd個setting 但係講得好少

最尾如果講小夏變番人就好
https://youtu.be/L59h637A3FM
1分30秒 明幀bb講好撚好味

粗口最易學
睇trailer已經想睇遲d睇
正評比明禎bb
幾有心,林正英都有(出場)
張相
張相

張相

呢個留意唔到喎
邊到??
岩先睇完

呢度起承轉合快到

最尾如果講小夏變番人就好

成百年殭屍都可以變返做人
諗起追擊的巨人尤米爾
岩先睇完

呢度起承轉合快到

個半鐘真係唔夠喉

好掛住佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞