[殭屍電影] 救殭清道夫 Vampire Cleanup Department劇情討論區

1001 回覆
76 Like 6 Dislike
主題曲拎埋903冠軍

估唔到會咁hit

緊係比錢谷上去架啦

真係好聽wor
主題曲拎埋903冠軍

估唔到會咁hit

緊係比錢谷上去架啦

真係好聽wor

kkbox果堆都爆左上第一
暗星小花喺邊幕出
睇完見字幕先知有佢

報新聞

因為呢套戲,我先知佢係恆仔條女

因為你我先知

而家先知
主題曲拎埋903冠軍

估唔到會咁hit

緊係比錢谷上去架啦

真係好聽wor

kkbox果堆都爆左上第一

咁都要有人支持嘅
主題曲真心好聽
而家上左隱 得閒無野做都聽
主題曲真心好聽

係咁loop
而家上左隱 得閒無野做都聽

不斷重播
套戲今日都算多人睇,希望套套港產片都多人入場就好
有冇人知而家票房幾多?
我覺得除左結局得太突然 套戲唔差
為左baby john而睇 做電影真係有待改進 會繼續支持

等陣po出黎

睇左兩次

睇左兩次

而家太多中。港合拍片,唔係真正港人拍港人演員,一定唔睇,分分鐘可能第日套套都有個景甜做攝石人!強國人有錢乜都玩晒
錢小豪真功夫
下午睇完遇到謝票
Baby john唔高既
明禎
主題曲真心好聽

係咁loop

套戲未上映到而家都仲loop緊
主題曲真心好聽

係咁loop

套戲未上映到而家都仲loop緊

一起loop十幾次
細院爆座
但老老實實成套野乜都齊
但拍得唔好睇
係得幾個笑位同扮毒撚自high笑
拍到tvb咁 又出動埋尾
睇mv其實已經穿哂

睇左兩次

而家太多中。港合拍片,唔係真正港人拍港人演員,一定唔睇,分分鐘可能第日套套都有個景甜做攝石人!強國人有錢乜都玩晒

我個人唔反對合拍片,但而家太多盲反,好多人未睇就因為個別主演、電影公司或者投資背景就判套戲死罪
其實五個小孩的校長同桃姐都係合拍片,咪又係好多好評,而家好多戲唔係合拍片根本得好少人投資
最緊要套戲拍得好睇,又不失本土電影色彩,否則只會淪為四不像

香港最需要製作多D本地電影,俾後生導演編劇多D制作機會,累積經驗
唔想以後再睇港產片要降低標準去睇
錢小豪真功夫

唔知睇唔睇你個名好

睇左兩次

我個人唔反對合拍片,但而家太多盲反,好多人未睇就因為個別主演、電影公司或者投資背景就判套戲死罪
其實五個小孩的校長同桃姐都係合拍片,咪又係好多好評,而家好多戲唔係合拍片根本得好少人投資

香港最需要製作多D本地電影,俾後生導演編劇多D制作機會,累積經驗

五個小孩都係
有冇人知而家票房幾多?
我覺得除左結局得太突然 套戲唔差
為左baby john而睇 做電影真係有待改進 會繼續支持

等陣po出黎

兩部上映的電影則在十大的中游位置,當中娛藝發行的《救殭清道夫》踏入次周在縮場近三成下,仍上映近75場,昨錄得近2,600人次,每場平均人次仍在35以上,較上周四下跌近四成,看來在市場近年缺乏殭屍題材港片及坊間口碑不錯下,帶動不少市場,電影可望於今天累積接近三百萬。

Source: http://www.hkfilmblog.com/archives/54788

睇左兩次

五個小孩都係

係,甚至打擂台、殺破狼2同樹大招風等等都係合拍片
但呢幾套都係比較好睇,或者係有質素既合拍片
柒下柒下既合拍片例子就唔講啦
https://www.facebook.com/%E7%8E%8B%E5%A4%A9%E9%80%B8-298007653596115/

試作了少少

有冇諗住po講故台?

未必有幾多人睇,因為都要鍾意電影既人先知講咩

我一定會睇呀巴打 繼續寫 希望會擺上講故台

感謝,作多少少,就擺唔同地方

加油 作好既放條link上黎
期待個故事呀 巴打

其實個條link,fb 同紙言,我會keep 更新

遲D可以叫埋明禎睇

咁要學廣東話,睇對話

聽晚正式更新Chapter1
諗好左D情節,發展多D世界觀
一:深入殭屍種類,特別係focus百年難得一見既人靈殭,亦係重點。
二:對付殭屍法寶武器,訓練情節
三:愛情線

最後打咩殭屍BOSS
同同事講笑,話我唔找數
收工拎明禎個紙板番屋企
屈埋袋好左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞